Загальні питання

На кухні у кожної господині знайдеться пляшка з оцтом, а можливо і декілька з різними видами. Це не дивно, оскільки він широко використовується в кулінарії для створення різних
Горець пташиний (спориш) – однорічна рослина, прекрасний корм для худоби і домашніх птахів, так і лікарська трава для людей. Загальні відомості про рослину: цінний склад і
Якщо ви вирішили привести своє тіло в порядок, щоб покращити фігуру, стати стрункішою і, звичайно ж, краще і красивіше, то саме час вибрати ефективну дієту, змінити спосіб
Суші – унікальне блюдо з Японії, яке із задоволенням готують вдома. Навіть якщо всі назви продуктів в рецепті ясні, то не кожен розуміє, що таке рис для суші. Цей момент є
Лікарська рослина деревій — багаторічна, що досягає у висоту до 80 див. Повзуче кореневище зовні нагадує шнурок. Стебло такий же тонкий, прямостояче і опушений. Листки
Для правильного приготування котлет на сковороді необхідно приготувати спочатку добротний якісний фарш. Потім правильно їх посмажити. Для приготування напівфабрикатів
Кукурудза – це рослина родини злакових, яке окультурено людьми і вирощується з давніх часів. Перші згадки про неї були ще 8500 років тому, а її батьківщиною вважають Мексику.
Вишневе варення вважається одним з найбільш популярних на території країн СНД. Справа в широкому поширенні в цих широтах ягоди. Плоди вишні не тільки володіють чудовим
Часто, особливо в повсякденній діяльності, використовуються невеликі обсяги рідин. Їх буває непросто представляти. На відміну, наприклад, від літра. Відразу бачиться
Цзяоцзи (китайці), равіолі (італійці), міцніла (євреї), десамы (в'єтнамці), гедзы (японці), манти і хінкалі (кавказці), чучвара (узбеки) – що об'єднує всі ці назви? Всі
Завдяки насиченому смаку вершково-часниковий соус підійде практично до кожної страви. Приготування підливи займає мінімум часу, а гості будуть приємно здивовані вашими
Вустерський соус, який ще називають вустерширським – сама знаменита англійська приправа. Назву він отримав від імені графства Вустершир, де був створений вперше більш ніж
Кондитери використовують глазур, щоб зробити красивою будь-яку випічку. Навіть самий непривабливий паска виглядає з помадкою досить привабливо. Крім білої,
Завжди приємно отримувати подарунки. Особливо, коли вони зроблені своїми руками і з любов'ю. Хоча багато хто думають, що зробити гарний подарунок своїми руками складно і
Якщо ви вирішили сісти на пісну їжу або просто захотіли зробити випічку з пісного тесту, але не знаєте, як приготувати це тісто, то не все так погано. Існує маса способів
Ця рослина є важливою складовою частиною багатьох страв перської кухні, звідки і почалося поширення шпинату по всьому світу. На сьогоднішній день вживання шпинату в їжу дуже
Приготувати смачну піцу в домашніх умовах неможливо без ароматного овочевого соусу. Розглянемо варіанти, як його можна приготувати на своїй кухні з інгредієнтів, які
Дієтологи постійно ведуть дебати про те, який продукт м'ясо курки або індички, є більш дієтичним. Але незаперечним той факт, що індичку треба обов'язково періодично включати
Улюбленим заняттям рукодільниць у великодні дні є декорування поверхні яєць різними малюнками, орнаментами, які наносяться на шкаралупу. Потім поверхню акуратно
Кляр – це своєрідна рідка паніровка, в яку потрібно вмочати продукти перед початком смаження (мається на увазі смаження у фритюрі, тобто у великій кількості масла). По
З свинячих реберець можна приготувати дуже багато страв, найголовніше — відразу вирішити, що саме ви будете готувати. Наприклад, реберця з дуже тонким шаром м'яса на них
Який же смачний виходить суп з домашньою локшиною, так просто смакота! Напевно, не знайдеш такої людини, який би сказав, що йому не подобається це блюдо. Наваристий бульйон з
Таке блюдо, як млинці, на Русі робили майже в кожному будинку: хто з чого міг, залежно від достатку родини, кожен підбирав найвигідніший для себе і близьких рецепт. На свята
Провести день на свіжому повітрі, готуючи шашлик — що ще може бути привабливішим, приємніше і смачніше? У будь сім'ї або дружній компанії є свої фірмові, перевірені роками,
За рахунок того, що чорноплідна горобина поширена в середній смузі Росії, з цієї причина ягода часто стає основою, або ж начинкою для створення кулінарних шедеврів. Тим не
Володіти красивою і підтягнутою фігурою мріє кожен. Але не всі здатні дотримуватися режиму і обмежувати себе в смачних продуктах, які мають підвищену калорійність. У певний
Пектин — що це таке? Відповідь на це питання хвилює багатьох, тому одразу й почнемо статтю з визначення. Пектин – це полісахарид, який отримують з цитрусів і фруктів. Відкритий
Перед тим, як ви приступите до читання матеріалу, слід внести деякі застереження: на шляху до змін у тілі нічого не дається легко. Ваша мрія — це війна за стрункість і
Калій в організмі людини відповідає за процеси. Він приймає роль в обміні всередині клітин, регулює водно-сольовий обмін, впливає на показники тиску і кислотно-лужний
Мало хто знайомий з дійсним смаком багатьох продуктів харчування. Адже все, з чого готується їжа, можна придбати в найближчому магазині. З одного боку магазинні товари значно
З'явившись в шістнадцятому столітті, це блюдо стало на Русі національним і традиційним. Прийшли пельмені до нас з Уралу, де мали назву «хлібне вухо», а туди, в свою чергу, з
Сьогодні майонез є самим поширеним соусом для багатьох страв. Його смакові якості оцінили давно, але саме зараз багато господинь стали задаватися питанням про його користь у
Що робити, якщо вранці опухають очі, до вечора взуття стає тісною чи зайві кілограми не йдуть всупереч дієт і тренувань? Причиною неприємностей може бути набряк – надмірне
Фісташкове дерево на Сході називається «деревом життя». Колись ці горіхи використовувалися стародавніми персами як валюта. Сьогодні фісташки люблять у всіх світі за їх
Великдень – це самий головний, самий радісний і урочистий з усіх християнських свят. Слово «пасха» – єврейське, воно означає «проходження» і «звільнення». Великдень для
Сьогодні квасоля займає певне місце в раціоні харчування багатьох людей, і це не дивно. Адже про її різноманітність сортів і корисних властивостях можна говорити
Взимку день народження зазвичай відзначають в приміщенні. Вдома, в ресторані, більярдному клубі або звичайному кафе буде тепло і затишно. Але якщо погода дозволяє, мороз
Клітковина – це порожні волокна, з яких складається органічна маса рослинного походження. Якщо волокна помістити в рідину, то вони починають збільшуватися в об'ємі. Цей
Корисні властивості сухофруктів складно переоцінити, адже в них залишаються майже всі корисні елементи, які присутні у свіжих плодах. Одним з найбільш цінних сухофруктів є
Історичною батьківщиною шоколаду вважають Центральну і Південну Америку тих часів, коли там жили ще індіанські племена. Саме вони винайшли напій з порошку какао-бобів,
Черемшу сміливо можна назвати дивовижним рослиною, оскільки вона схожа на конвалію, за смаковими якостями нагадує часник, але при цьому належить до роду цибулевих. У цієї
Здоров'я травної системи в першу чергу залежить від вживаної їжі. В результаті неправильного харчування з'являються функціональні порушення шлунково-кишкового тракту,
Бертолетия, широко відома як американський або бразильський горіх, виростає в Бразилії, Гайані, Перу, Болівії, Венесуелі, Колумбії. Не дивлячись на те, що цей плід і
Помадка на пряниках – це практично найулюбленіша солодкість дітей в солодкому виробі. Адже мало того, що глазур дуже смачна, вона ще дуже яскрава, зачаровує маленьких ласунів
Разом з приємними спогадами про приготування вафель в дитинстві — смачний запах з кухні, гірка з золотистих трубочок з вареним згущеним молоком всередині на великій тарілці,
Всі ми прекрасно пам'ятаємо і добре знаємо смак малини ще з дитинства. Ця ягода знайшла собі прихильників як в якості смачного ласощі, так і цінного лікарського засобу. Саме це
Буженина – відоме м'ясне блюдо, яке можна побачити на будь-якому святковому столі. Незвичний смак цього ніжного і ароматного страви не залишає байдужим жодного гурмана.
Бісквіт — це основа кондитерського мистецтва. Майже всі торти, рулети та тістечка припускають наявність цього випічки. Варіюються тільки ступінь щільності, товщина і
В деяких кулінарних рецептах потрібно використовувати одні жовтки, або тільки білки. Також, будь-яка випічка виходить пишніше, якщо їх збивати окремо. Поради: на що
При заморожуванні баклажанів на зиму, з'являється можливість насолоджуватися смаком улюблених страв в прохолодну пору року. Завдяки низькій температурі вони тривалий час