Загальні питання

Помадка на пряниках – це практично найулюбленіша солодкість дітей в солодкому виробі. Адже мало того, що глазур дуже смачна, вона ще дуже яскрава, зачаровує маленьких ласунів
Щавель – це корисна трава, яку можна застосовувати для приготування різних страв. Її можна додавати у борщ, готувати з неї салати, а також застосовувати в якості начинки для
Улюбленим заняттям рукодільниць у великодні дні є декорування поверхні яєць різними малюнками, орнаментами, які наносяться на шкаралупу. Потім поверхню акуратно
Хто з нас не пам'ятає той надзвичайний аромат щойно спеченого домашнього хліба без дріжджів? Але, на жаль, не кожна господиня пече хліб, оскільки не хочеться возитися з
Робота з тестом може відлякувати і досвідчених господинь і початківців готувати з причини того, що здається трудомісткою. Але це не завжди так. Щоб готувати випічку з тіста
Завжди приємно отримувати подарунки. Особливо, коли вони зроблені своїми руками і з любов'ю. Хоча багато хто думають, що зробити гарний подарунок своїми руками складно і
Кондитери використовують глазур, щоб зробити красивою будь-яку випічку. Навіть самий непривабливий паска виглядає з помадкою досить привабливо. Крім білої,
Цукрова пудра – це потовчений в пил цукровий пісок. Вона використовується в багатьох рецептах при випічці кондитерських виробів. Необов'язково кожен раз бігти в магазин,
Дієтологи постійно ведуть дебати про те, який продукт м'ясо курки або індички, є більш дієтичним. Але незаперечним той факт, що індичку треба обов'язково періодично включати
В деяких кулінарних рецептах потрібно використовувати одні жовтки, або тільки білки. Також, будь-яка випічка виходить пишніше, якщо їх збивати окремо. Поради: на що
Полуничне варення являє собою приготований з ягід полуниці консервований продукт. В даному випадку ягоди піддаються термічній обробці за допомогою їх уварювання в
Сьогодні майонез є самим поширеним соусом для багатьох страв. Його смакові якості оцінили давно, але саме зараз багато господинь стали задаватися питанням про його користь у
Кавказька кухня – це національні страви Грузії, Вірменії і Азербайджану, які тісно переплітаються між собою і мають багато схожих за смаком рис. У рецептах загальноприйнятих
Пектин — що це таке? Відповідь на це питання хвилює багатьох, тому одразу й почнемо статтю з визначення. Пектин – це полісахарид, який отримують з цитрусів і фруктів. Відкритий
Сьогодні квасоля займає певне місце в раціоні харчування багатьох людей, і це не дивно. Адже про її різноманітність сортів і корисних властивостях можна говорити
Про це рослині свідчить фраза: нове — це добре забуте старе. Близько 2 десятків років тому садівники вкрай зацікавилися физалисом. Плоди представили як альтернативу
Алігаторова груша, лісове масло, корова для бідняків — дивно, але все це — назви, придумані різними народами, для позначення одного і того ж фрукта. Плід персеи американської —
На кухні у кожної господині знайдеться пляшка з оцтом, а можливо і декілька з різними видами. Це не дивно, оскільки він широко використовується в кулінарії для створення різних
Кляр – це своєрідна рідка паніровка, в яку потрібно вмочати продукти перед початком смаження (мається на увазі смаження у фритюрі, тобто у великій кількості масла). По
Кріп – це однорічна трав'яниста рослина з вираженим пряним запахом з родини Зонтичних. Монотипное, існує єдиний вид – Кріп городній або пахучий. Зовнішній вигляд: прямий
Здоров'я травної системи в першу чергу залежить від вживаної їжі. В результаті неправильного харчування з'являються функціональні порушення шлунково-кишкового тракту,
Часто, особливо в повсякденній діяльності, використовуються невеликі обсяги рідин. Їх буває непросто представляти. На відміну, наприклад, від літра. Відразу бачиться
Коли-то ріпа була одним з найбільш популярних харчових продуктів, однак зараз рідко зустрінеш цей овоч на нашому столі. А тим часом лікарі всієї Європи говорять про це продукт,
Взимку день народження зазвичай відзначають в приміщенні. Вдома, в ресторані, більярдному клубі або звичайному кафе буде тепло і затишно. Але якщо погода дозволяє, мороз
Багато людей люблять цей вид борошняних виробів. Всі чудово розуміють, що дані пиріжки дуже шкідливі для людського організму. Але якщо все правильно зробити, шкоди від їх
Багато людей замислюються: «Що взяти — маслини або оливки?». Одним подобається перше, іншим – друге. Однак, не кожному відомо, що є що. В народі існує безліч думок про те,
Чорносливом називають сушені сливи сортів Угорка та Ренклод. Для отримання якісного сухофрукта вибирають зазвичай найсолодші і стиглі плоди, які сушать на пару, попередньо
Для того щоб другі страви були не тільки красивими, але і володіли яскравим смаком, багато хто часто доповнюють їх соусами. Соуси бувають різні – гострі, солодкі, кислі,
Основа багатьох страв – це тісто. Як його готувати, вирішує кожна господиня самостійно. Однак більшість з них погодяться з тим, що маленькі витрати часу на створення цієї
Ріпаковий мед вважається рідкісним сортом, тому в наших краях зустрічається не так часто, як липовий, гречаний, квітковий та інші. Цей продукт відрізняється характерним
Салат Цезар полюбився мільйонам людей по всьому світу. Його можна замовити практично в будь-якій країні світу, і вас гарантовано зрозуміють. Секрет такої популярності
Таке блюдо, як млинці, на Русі робили майже в кожному будинку: хто з чого міг, залежно від достатку родини, кожен підбирав найвигідніший для себе і близьких рецепт. На свята
Великдень – це самий головний, самий радісний і урочистий з усіх християнських свят. Слово «пасха» – єврейське, воно означає «проходження» і «звільнення». Великдень для
Ця рослина є важливою складовою частиною багатьох страв перської кухні, звідки і почалося поширення шпинату по всьому світу. На сьогоднішній день вживання шпинату в їжу дуже
Стрімко наближаються теплі дні, а з ними виїзди на берег водойми або просто в ліс. Невід'ємною частиною такого виду відпочинку є шашлик. Існує велика кількість рецептів,
Корисні властивості сухофруктів складно переоцінити, адже в них залишаються майже всі корисні елементи, які присутні у свіжих плодах. Одним з найбільш цінних сухофруктів є
Вишневе варення вважається одним з найбільш популярних на території країн СНД. Справа в широкому поширенні в цих широтах ягоди. Плоди вишні не тільки володіють чудовим
Яйця — звичний продукт, який є в кожному холодильнику. Це і ситне блюдо на сніданок, і смачна випічка, і важливий інгредієнт салатів, та хіба мало способів їх використання. А що
Кукурудза – це рослина родини злакових, яке окультурено людьми і вирощується з давніх часів. Перші згадки про неї були ще 8500 років тому, а її батьківщиною вважають Мексику.
Суші – унікальне блюдо з Японії, яке із задоволенням готують вдома. Навіть якщо всі назви продуктів в рецепті ясні, то не кожен розуміє, що таке рис для суші. Цей момент є
Червона ікра вважається найвишуканішим і поширеним делікатесом у світі, адже вона не тільки володіє незрівнянним смаком, але в складі даного продукту включено велику
Красиво їсти не заборониш. Це прийшовши додому після роботи втомлена людина прагне насититися. А ось заможні люди набувають в розкішних ресторанах такі страви, розмір яких
Бертолетия, широко відома як американський або бразильський горіх, виростає в Бразилії, Гайані, Перу, Болівії, Венесуелі, Колумбії. Не дивлячись на те, що цей плід і
Черемшу сміливо можна назвати дивовижним рослиною, оскільки вона схожа на конвалію, за смаковими якостями нагадує часник, але при цьому належить до роду цибулевих. У цієї
Сьогодні яловичина є справжнім фаворитом і частим гостем на столі навіть найдосвідченіших гурманів. Саме яловичину і телятину включають до складу дієтичного і спортивного
Літній сезон завжди асоціюється з шашликами. І хочеться приготувати м'ясо від початку до кінця самому. Однак м'ясо для шашлику треба маринувати. Можна вибрати вже мариноване
Пшеничну крупу можна знайти в будь-якому магазині, її ціна нікого не б'є по кишені. Але вона не так популярна, як, скажімо, гречана або вівсяна. А даремно. Якщо знати всі ключові
Зрозуміло, корисніше всього натуральне м'ясо краба. Цей факт очевидний. А крабові палички – це лише імітація крабового м'яса. Але вони не менш корисні, тому що виготовлені з
Сучасні модні тенденції здорового способу життя і харчування змушують нас повністю коригувати весь свій раціон і вживати страви з корисних і натуральних продуктів. Однак,
Смакові властивості хрону відомі людству давно. Ще за часів Київської Русі його щодня вживали з холодними і гарячими стравами. Завдяки високим показникам родючості, він був