Загальні питання

Хто з нас не пам'ятає той надзвичайний аромат щойно спеченого домашнього хліба без дріжджів? Але, на жаль, не кожна господиня пече хліб, оскільки не хочеться возитися з
Лавашем називають одну з різновидів випічки, яка в багатьох країнах служить прекрасною заміною хліба. При цьому рецепти цієї страви мають певні відмінності – це залежить від
Яловича печінка – самий затребуваний і корисний субпродукт з усіх існуючих. Жоден з інших субпродуктів не може з нею зрівнятися з цим продуктом, ні за смаком, ні за харчової
Цукрова пудра – це потовчений в пил цукровий пісок. Вона використовується в багатьох рецептах при випічці кондитерських виробів. Необов'язково кожен раз бігти в магазин,
В деяких кулінарних рецептах потрібно використовувати одні жовтки, або тільки білки. Також, будь-яка випічка виходить пишніше, якщо їх збивати окремо. Поради: на що
Літній сезон завжди асоціюється з шашликами. І хочеться приготувати м'ясо від початку до кінця самому. Однак м'ясо для шашлику треба маринувати. Можна вибрати вже мариноване
Калій в організмі людини відповідає за процеси. Він приймає роль в обміні всередині клітин, регулює водно-сольовий обмін, впливає на показники тиску і кислотно-лужний
Рис є однією з найдавніших культур у світі. Налічують близько 150 видів, а також більше 8 тис. штучно виведених сортів. Він володіє великою кількістю корисних властивостей,
Страви грузинської кухні за рахунок свого вишуканого смаку та легкості в приготуванні вже давно стали по-справжньому інтернаціональними. От скажіть, хто ще не пробував
Йод – це дуже важливий мікроелемент, який відповідає за регуляцію білкового, жирового і водно-електролітного обміну. Крім того, він допомагає регулювати всмоктування
Сидр – яблучне вино, що отримується шляхом бродіння без дріжджів і пастеризації. Має гарний бурштиновий колір, зберігає всі корисні властивості свіжих плодів. Дуже
Були часи, коли дієтологи лякали своїх пацієнтів моторошної калорійністю картоплі, а фахівці з модних журналів називали його «важкою» для шлунка їжею. На щастя, ці часи давно
Здоров'я травної системи в першу чергу залежить від вживаної їжі. В результаті неправильного харчування з'являються функціональні порушення шлунково-кишкового тракту,
Для багатьох народів соус вважається квінтесенцією національного надбання. З італійським життєлюбством асоціюється песто з ароматним базиліком, чуттєвість французів
Перед тим, як ви приступите до читання матеріалу, слід внести деякі застереження: на шляху до змін у тілі нічого не дається легко. Ваша мрія — це війна за стрункість і
Володіти красивою і підтягнутою фігурою мріє кожен. Але не всі здатні дотримуватися режиму і обмежувати себе в смачних продуктах, які мають підвищену калорійність. У певний
У кожної господині є свої хитрощі по отриманню смачної випічки. Однією з таких є спосіб змащування верхньої скоринки. Існують різні склади глазурування, і їх вибір залежить
Що робити, якщо вранці опухають очі, до вечора взуття стає тісною чи зайві кілограми не йдуть всупереч дієт і тренувань? Причиною неприємностей може бути набряк – надмірне
Натуральні компоненти в профілактиці і лікуванні захворювань представлені багатьма культурами, в числі яких – арахіс. Це рослина сімейства бобових, культивується в
Багато людей замислюються: «Що взяти — маслини або оливки?». Одним подобається перше, іншим – друге. Однак, не кожному відомо, що є що. В народі існує безліч думок про те,
Алігаторова груша, лісове масло, корова для бідняків — дивно, але все це — назви, придумані різними народами, для позначення одного і того ж фрукта. Плід персеи американської —
Пшеничну крупу можна знайти в будь-якому магазині, її ціна нікого не б'є по кишені. Але вона не так популярна, як, скажімо, гречана або вівсяна. А даремно. Якщо знати всі ключові
Кисломолочні продукти давно займають почесне місце в раціоні кожної людини, яка стежить за своїм здоров'ям. Завдяки процесам бродіння, які складають основу приготування
Ізюм — один з найцінніших сухофруктів, адже після висушування винограду його корисні властивості в кілька разів примножуються. В даному продукті багато вітамінів, мікро - і
Ще з часів сивої давнини корисні властивості цієї рослини, були добре відомі і застосовувалися в медицині. Знайти згадки про цю траві можна вже в часи фараонів. Існує легенда,
Про всі подробиці виникнення запіканки достеменно не відомо. Однак, багато кулинароведы сходяться в єдиній думці, що походять це блюдо з Франції. Як і всі відкриття,
Зовсім ще недавно на прилавках наших магазинів ананас був досить рідкісним гостем, і його навіть називали «буржуйським делікатесом». Зараз цей король тропічних фруктів
Не бійтеся нового назви, а швидше пробуйте. «Тисяча островів» і «Цезар» колись теж були для нас незрозумілими чужинцями, а як ми їх любимо зараз! На черзі «Теріякі». Кулінарна
Зрозуміло, корисніше всього натуральне м'ясо краба. Цей факт очевидний. А крабові палички – це лише імітація крабового м'яса. Але вони не менш корисні, тому що виготовлені з
Любителі варити взимку свіжі компоти або робити випічку з сухофруктами знають, що заготівлею сушок потрібно зайнятися влітку. Самий доступний і корисний фрукт для цього —
ГМО – що це таке і чим небезпечні продукти з ним? А якщо не небезпечні, то яку користь вони можуть принести людині? У всіх продуктах міститься ГМО? Про міфи і реальних фактах
Смакові властивості хрону відомі людству давно. Ще за часів Київської Русі його щодня вживали з холодними і гарячими стравами. Завдяки високим показникам родючості, він був
Ріпаковий мед вважається рідкісним сортом, тому в наших краях зустрічається не так часто, як липовий, гречаний, квітковий та інші. Цей продукт відрізняється характерним
Червона ікра вважається найвишуканішим і поширеним делікатесом у світі, адже вона не тільки володіє незрівнянним смаком, але в складі даного продукту включено велику
Кукурудза – це рослина родини злакових, яке окультурено людьми і вирощується з давніх часів. Перші згадки про неї були ще 8500 років тому, а її батьківщиною вважають Мексику.
Якщо мова йде про капусту суцвіттями, то уявляємо, знайома з дитинства «цвітна капуста» зі світлим стеблом і біло-молочними шапочками квітів. Останнім часом, все частіше
Клітковина – це порожні волокна, з яких складається органічна маса рослинного походження. Якщо волокна помістити в рідину, то вони починають збільшуватися в об'ємі. Цей
Відомий багатьом з дитинства лісовий горіх володіє не тільки чудовим смаком, але і набором найбільш цінних для організму біологічних речовин. Фундук, що вживається в їжу,
При заморожуванні баклажанів на зиму, з'являється можливість насолоджуватися смаком улюблених страв в прохолодну пору року. Завдяки низькій температурі вони тривалий час
Своєю популярністю вишня зобов'язана прекрасного смаком і безліччю корисних властивостей. Цю ягоду активно використовують у кулінарії, а завдяки лікувальним
Кальмари – продукт далекий і морський, але сьогодні дуже доступний за демократичними цінами. Часто варені кальмари додають в салат, але їх також можна успішно та красиво
По всьому світу знайдуться любителі східної кухні. Оригінальні поєднання спецій, безліч поживних страв з м'яса і інші секрети підкорили серця тисяч людей. Особливою
Яйця — звичний продукт, який є в кожному холодильнику. Це і ситне блюдо на сніданок, і смачна випічка, і важливий інгредієнт салатів, та хіба мало способів їх використання. А що
Салат Цезар полюбився мільйонам людей по всьому світу. Його можна замовити практично в будь-якій країні світу, і вас гарантовано зрозуміють. Секрет такої популярності
Кешью або індійський горіх — дерево, плоди якого користуються в харчуванні великою популярністю. Зростає Кешью в Бразилії і має їстівні орехоподобные плоди, зовні нагадуючи
При оформленні столу, крім його зовнішнього вигляду, потрібно звернути увагу на умови комфорту гостей – при правильній сервіровці людям буде зручно спілкуватися, і
Стрімко наближаються теплі дні, а з ними виїзди на берег водойми або просто в ліс. Невід'ємною частиною такого виду відпочинку є шашлик. Існує велика кількість рецептів,
Бісквіт — це основа кондитерського мистецтва. Майже всі торти, рулети та тістечка припускають наявність цього випічки. Варіюються тільки ступінь щільності, товщина і
Каркаде – це традиційний напій єгиптян багатьох інших східних країн, і він зовсім не належить до сорту чаю, скоріше, це трав'яний напій. Отримують його з квітів гібіскуса. У
Звідки прийшов дайкон? Звичними коренеплодами для більшості є морква, буряк, редис. Редька, не дивлячись на свої лікувальні властивості, популярністю не користується, в