Загальні питання

Разом з приємними спогадами про приготування вафель в дитинстві — смачний запах з кухні, гірка з золотистих трубочок з вареним згущеним молоком всередині на великій тарілці,
Для ідеально приготованого десерту на свято не вистачає однієї маленької деталі. Якщо залити домашній десерт шоколадом, він стане зовсім таким, як у дитячому ресторані.
Не бійтеся нового назви, а швидше пробуйте. «Тисяча островів» і «Цезар» колись теж були для нас незрозумілими чужинцями, а як ми їх любимо зараз! На черзі «Теріякі». Кулінарна
При оформленні столу, крім його зовнішнього вигляду, потрібно звернути увагу на умови комфорту гостей – при правильній сервіровці людям буде зручно спілкуватися, і
Фісташкове дерево на Сході називається «деревом життя». Колись ці горіхи використовувалися стародавніми персами як валюта. Сьогодні фісташки люблять у всіх світі за їх
У маракуйю закохається кожен, хто, відвідавши тропічні країни, спробує цей зрілий плід. Приємне поєднання кисло-солодкого смаку з екзотичними нотками нікого не залишить
Яловича печінка – самий затребуваний і корисний субпродукт з усіх існуючих. Жоден з інших субпродуктів не може з нею зрівнятися з цим продуктом, ні за смаком, ні за харчової
Малорухливий і нездоровий спосіб життя, неправильний раціон харчування, вік, екологічні фактори умов життя негативно позначаються на стані здоров'я людей. Все це
Сир належить до категорії кисломолочних продуктів. В основному його отримують з молока або кефіру — під час певної обробки відбувається відділення утворилася в молоці
Піца — одна назва говорить про щось дуже смачне і апетитному. Навіть вимовляючи це слово, згадується запах смакоти і в шлунку починається переполох. Яка смачна і ароматна ця
Під самим звичним для російського вуха назвою «мангольд» ховається листова буряк, є своєрідною різновидом листового салату. І мова йде не про тих листах, які виростають на
Сидр – яблучне вино, що отримується шляхом бродіння без дріжджів і пастеризації. Має гарний бурштиновий колір, зберігає всі корисні властивості свіжих плодів. Дуже
Практично кожен з нас зустрічався з цим словом, особливо в галузі японської кухні, а деякі навіть пробували на смак, як додаток до суші або сашимі. Мало хто знає, що більшість
Йод – це дуже важливий мікроелемент, який відповідає за регуляцію білкового, жирового і водно-електролітного обміну. Крім того, він допомагає регулювати всмоктування
Мастика зараз досить популярний продукт, який використовується для прикраси тортів. На її основі можна створити найрізноманітніші фігурки, візерунки і малюнки. Єдине, що
Останнім часом садівники люблять відкривати для себе незвичайні, екзотичні рослини. Одне з таких – «сонячна ягода» родом з Південної Америки – санберрі. Ця рослина є
Чебуреки вперше почали створювати для своїх сімей тюркські, а також монгольські народи. Поступово рецепти перекочували в інші країни і набули особливого поширення.
По всьому світу знайдуться любителі східної кухні. Оригінальні поєднання спецій, безліч поживних страв з м'яса і інші секрети підкорили серця тисяч людей. Особливою
Великдень – це одне з найбільш шанований християнських свят. Він пов'язаний з великою кількістю різноманітних обрядів і традицій. Традиційно люди ходять до церкви, щоб
Рис є однією з найдавніших культур у світі. Налічують близько 150 видів, а також більше 8 тис. штучно виведених сортів. Він володіє великою кількістю корисних властивостей,
На сьогоднішній день корицю широко використовують у різних сферах життя – в кулінарії, засоби народної медицини та домашньої косметології, а також у парфумерії. Крім
Вареники – досить широко відоме українське блюдо. У більшості випадків варіативність його смаків визначається начинкою, але необхідно визнати, що значною мірою вона
Лавашем називають одну з різновидів випічки, яка в багатьох країнах служить прекрасною заміною хліба. При цьому рецепти цієї страви мають певні відмінності – це залежить від
При заморожуванні баклажанів на зиму, з'являється можливість насолоджуватися смаком улюблених страв в прохолодну пору року. Завдяки низькій температурі вони тривалий час
Ароматний, ніжний, живильний грибний соус чудовий! Жодну іншу підливку з ним не порівняти. Не вірите? Тоді спробуйте самі приготувати кулінарний ласощі. Ваш стейк,
«Китайський агрус» — ворсистий плід коричневого кольору з зеленою м'якоттю всередині, всіяною в середині чорними дрібними зернятками. За смаком нагадує нашу полуницю, а
Вирощування зеленого чаю в Китаї відомо ще з 4-го століття нашої ери. У нашій країні про цей напій дізналися наприкінці минулого століття. Сьогодні в магазинах можна їсти
Чорницю здавна використовували в терапії цілого ряду захворювань та косметології. Вона являє собою невеликий чагарник, що належить до сімейства вересових. Її досить часто
Кожен садівник постійно знаходиться в пошуку незвичайних примірників для свого дачного ділянки. Але ці рослини повинні бути не лише незвичайними або красивими, але і
Якщо мова йде про капусту суцвіттями, то уявляємо, знайома з дитинства «цвітна капуста» зі світлим стеблом і біло-молочними шапочками квітів. Останнім часом, все частіше
Млинці, приготовані з овочів, є смачним і ситним блюдом. Білоруська кухня пропонує готувати картопляні оладки, які називаються дерунами. Традиційно це блюдо відноситься
Страви грузинської кухні за рахунок свого вишуканого смаку та легкості в приготуванні вже давно стали по-справжньому інтернаціональними. От скажіть, хто ще не пробував
Кожна жінка мріє схуднути і для досягнення своєї мети нерідко вдається до різних новомодних і широко розрекламованим дієт. Однак слід пам'ятати, що більшість з них є не що інше,
Кешью або індійський горіх — дерево, плоди якого користуються в харчуванні великою популярністю. Зростає Кешью в Бразилії і має їстівні орехоподобные плоди, зовні нагадуючи
Кисломолочні продукти давно займають почесне місце в раціоні кожної людини, яка стежить за своїм здоров'ям. Завдяки процесам бродіння, які складають основу приготування
Старий накопичилася жир і нагар в духовій шафі – одна з найбільш частих проблем, з якою зустрічаються господині. Щоб не допустити таке, бажано кожного разу, приготувавши їжу,
Млинці є традиційною російською стравою. Млинцями можна нагодувати цілу сім'ю, поставити їх на святковий стіл, порадувати нежданих гостей. Існує безліч варіантів
Всі звикли вживати в їжу покупної майонез, адже його можна зробити самостійно. Головне потрібно знати основний принцип приготування та складові компоненти. По суті, його
Запіканка з макаронів відноситься до страв простого приготування. Дуже часто її готують із залишків вчорашньої вечері після їх раціонального використання. Просто потрібно
Смачніше пожаренного м'яса цілим шматком може бути тільки стейк, поданий з соусом. Рецептів цих підлив існує величезна безліч. Так що кожен підбере собі за смаком. Рецепт
В їжу волоські горіхи чоловік почав приймати ще здавна. У різні часи їх називали по-різному: «Плоди життя», «жолуді богів», «їжа для розуму». Всього одна жменя горіхів здатна
Хто з нас – росіян хоча б раз у житті не пробував апетитні фаршировані перці, начинені прекрасними стравами з овочів і солодких фруктів, будь-якого м'яса, а також риби, птиці і
Будь-якій дівчині хочеться виглядати привабливо, а це неможливо без ідеальної фігури. Щоб домогтися прекрасних форм, представниці прекрасної статі готові на багато що.
Ще в давнину цвітну капусту вважали царицею овочів завдяки всім корисним якостям, якими вона володіла. У наш час, незважаючи на розмаїття овочів на прилавках магазинів,
Їжа відіграє важливу роль у нашому житті. Для того, щоб їжа приносила максимальну користь для нашого здоров'я, потрібно дуже уважно ставитися до її вибору і приготування.
Не можете відмовитися від вечері? Тоді вам просто необхідно дізнатися, що можна їсти на ніч. Кожній людині знайоме почуття голоду, але не всі відчувають його пізно ввечері або
Йогурт – кисломолочний продукт, улюблений дорослими і дітьми за свій приємний смак і користь. До складу натурального йогурту входить тільки молоко і кисломолочні бактерії.
Утворилося слово «кляр» від французького clair, що в перекладі означає «рідкий». По суті, це рідке тісто, в якому вмочують продукт перед тепловою обробкою, а саме спекотною.
Азербайджанська кухня має цікаву і своєрідну смакову гаму. Не виключено, що деякі рецепти були запозичені у інших народів, але вони з часом набували свій неповторний шарм
Брусниця (латинська назва — Vaccínium vítis-idaéa) — вічнозелена рослина, чагарник, яке відноситься до сімейства брусничних (або вересових). Стебло має яскраву зелену