
Наваристий суп на основі гороху має дуже давню історію. Перші згадки про гороховому блюді з'явилися в середньовіччі. У стародавній Греції гарячу горохову юшку продавали

Солодкі булочки з запахом кориці і ванілі – що може бути домашнє? Цей аромат нагадує дитинство, повертає відчуття затишку і тепла. До того ж, спекти такі булочки абсолютно

Звичайне приготування котлет, містять м'ясо і рибу, стало звичним варіантом урізноманітнити щоденний раціон і доповнити урочистий стіл. Тому приготування даного страви

Десертне блюдо з сиру і фруктів — це завжди смачно і швидко, а головне — корисно. Такі страви завжди відрізняються один від одного і підходять як для схуднення, так і для набору

Це дісталося нам від бабусь: якщо скисло молоко, настав час що-небудь спекти! Дійсно, випічка на такому молоці набагато краще тієї, що заснована на воді. Кілька простих і

Страви з кабачків відрізняються своєю низькою калорійністю і чудовим смаком. Овоч чудово поєднується з різними гарнірами: починаючи від круп і закінчуючи смаженою

Корисна і недорога буряк заслуговує набагато більшого, ніж кілька разів у році бути покришеної у вінегрет! Салатів на її основі безліч, і їх можна готувати кожен день.

Це блюдо з'явилося ще в далекому xvi столітті, але тоді воно вважалося делікатесом, який не був доступний простим смертним. У двадцятому столітті ситуація змінилася, і вже

Солодкий перець володіє приємним смаком і тому часто використовується при виготовленні багатьох страв, надаючи їм апетитний вигляд. Відомо безліч корисних властивостей,

Глазур є незамінною складовою при створенні кондитерських шедеврів – від печива і мафінів до тортів. На відміну від помадки вона готується досить просто і швидко, при цьому

Більшість з нас звикло до того, що в супах обов'язково повинна бути м'ясна складова, але, виявляється, і без м'яса можна зварити смачне, поживне і ситне перше блюдо. Варіантом

Баклажан – поширена улюблена кухарями всього світу, овочева культура. Цей овоч з роду пасльонових так популярний, що в рекламі не потребує. Мало хто знає, що він найцінніший

Розсипчаста ароматна гречка — не тільки смачне, але і корисне блюдо. Крупа гречки не боїться бур'янів і шкідників, її вирощують без хімічних добрив. В результаті виходить

Риба по-французьки — досить просте, але дуже вишукане блюдо, яке робиться з мінімальними витратами. Калорійність страви залежить від його інгредієнтів. Найчастіше

Ревінь – це корисний овоч, який часто використовується в приготуванні різних страв. Що примітно, в їжу використовуються тільки стебла або черешки ревеню. А ось листя їсти не

Легке, дієтичне філе щуки дуже сприйнятливе до ароматних спецій і трав, при цьому смажиться воно практично миттєво, дуже важливо не перетримати його в маринаді і на відкритому

Лангет – м'ясне блюдо, назва якого походить від французького слова «languette», що перекладається як «язичок». Страва отримала саме таку назву від того, що кожен шматок м'яса

Мармурова яловичина отримала свою поетичну назву завдяки зовнішньому вигляду – тонкі жирові прошарки м'яса химерно переплітаються на поверхні зрізу, нагадуючи своєю

Якщо ви задалися питанням, чим порадувати рідних, то кращим варіантом буде приготувати смачний і ситний пиріг. А для начинки такого пирога відмінно підійде ожина, яка додасть

Каннеллоні – це вид італійської пасти, у вигляді порожнистих трубочок довжиною приблизно 10 см і діаметром отвору близько 2 див. У цього виду пасти є ще інша назва – маникотти. В

У житті трапляється багато непередбачених випадків, коли доводиться скористатися допомогою універсального кухонного обладнання – мультиварки. З її допомогою можна

Запечена свиняча рулька є одним з улюблених страв у багатьох національних кухнях. Вона дуже популярна серед відомих кулінарів і гурманів усього світу. Приготувавши її на

Оладки – традиційне блюдо, яке споконвіку любили і готували в селах і містах Русі. Але ми у своїй любові до оладок не самотні, в кухнях різних країн світу присутній подібний вид

Горохові супи ідеально підходять для обіду в зимовий час. Вони ситні, зігріваючі, щільні. Таке блюдо дарує не тільки насолоду, але і неймовірний заряд енергії! Воно дуже

Кролятина – це дуже смачне, але в той же час дієтичне м'ясо, яке можна використовувати для приготування різних страв. Багато дієтологів рекомендує під час дієтичного

Серед усього розмаїття борошняних виробів є чудове блюдо з загадковою назвою — налисники. Давайте, для початку, розберемося, що ж воно собою являє? Налисники – це найтонші

Чебурек вважається стравою національної кухні кримських татар. У роки Радянської влади він вважався котлету громадського харчування їжею, завдяки чому і отримав поширення

Сьомга на пару є низькокалорійним і легким у засвоєнні організмом стравою. Приготування може виконуватися як в мультиварці, так і в пароварці. Можна приготувати рибу відразу

Судак вважається благородної рибою, яку зазвичай використовують для приготування багатьох страв. Але, мабуть, одним з найбільш смачних вважається судак по-польськи. У

Баклажан не даремно називають овочем, який продовжує життя. Вважається, що вживання цих плодів позитивно позначиться на роботі серця, печінки, нирок, шлунка і кишечника.

Ми звикли подавати плов з бараниною, свининою чи куркою, адже це класичні варіанти, з якими знайомі всі ми. Але що якщо подати плов солодким, з сухофруктами? Повірте, такий

Страва нагадує палицю з двома кінцями: з одного боку його люблять за дієтичні якості, з іншого боку остерігаються, так як при неправильній термічній обробці воно стане сухим.

Оладки на дріжджах – це рецепт з дитинства, який дозволяє знову відчути себе дитиною, за обидві щоки уплетающим мамині млинці. Тоді вони здавалися найсмачнішими і, ймовірно,

Всі кисломолочні продукти широко використовуються в кондитерському виробництві. Без сметани, сиру, йогурту, кефіру неможливо отримати смачною пухкої випічки. До всього

Сирники – дуже корисна страва. Традиційно в рецепт цієї страви входять домашній сир, яйця, борошно, однак, якщо вдома не виявилося борошна або є бажання поласувати ніжною і

Солянка ─ апетитне і поживне блюдо справді слов'янських традиційних рецептів. Цей насичений смаком суп люблять і шанують через наявність у ньому великої кількості м'ясних

Овочі – це завжди користь і здоров'я. Вони частенько стають головними складовими різних страв, особливо у тих, що худнуть. Сьогодні поговоримо, як можна приготувати улюблене

Цвітна капуста — надзвичайно легкий, смачний, продукт, який швидко готується. Як правильно вибрати і підготувати цвітну капусту до запіканню Цвітна капуста може бути не

У повсякденному житті мікрохвильова піч стала кращим помічником на кухні. І деколи трапляються такі моменти, коли СВЧ-піч можна використовувати не тільки для розігріву і

Кульбаба у нас якось звикли вважати бур'янистою травою. Однак цей невибагливий квітка в інших країнах століттями використовують в їжу і для лікування. Листя кульбаби гарні в

Глазур з желатином добре тримається на куличе, не тріскається та не осипається. Випічка буде красиво виглядати на столі, що важливо, якщо очікується прихід гостей. Є безліч

Курячі грудки часто використовують меню для дієтичного і здорового харчування. Готувати такий продукт досить просто. Однак блюдо іноді може вийти сухуватим. Пропонуємо вам

Червона смородина – одна з найбільш цілющих садових ягід, в якій міститься багато вітамінів. Вона прекрасно зміцнює імунітет і лікує серце. Красносмородиновое варення –

До елітних сортів риби слід ставитися з повагою. Будь-яку страву з лосося, стерляді, осетрини буде вишуканим, якщо правильно переробити і презентувати його. В цьому випадку

Ароматна запечена курочка в майонезі... ммм... Що може бути апетитніше на свято або просто на сімейну вечерю? Таке блюдо припаде до смаку всім, особливо господиням, так як його

Суп – це чудова страва, яке обов'язково має бути присутнім у повсякденному меню. Без цієї страви ніяк не обійтися, адже воно допомагає насититися, відновити сили і привести

М'ясо курки високо цінується завдяки вмісту в ньому різних мінеральних сполук, до того ж, воно зовсім не шкодить фігурі при правильному приготуванні. З курячого м'яса можна

На жаль, консерви з тунця у нас не користуються достатньою популярністю. Цей продукт є досить корисним і шалено смачним. А достаток страв, які можна з нього зробити, практично

Курник вважається царем всіх пирогів, тому що його можна робити практично з будь-якого виду тесту. На смак він виходить просто чудовим, а його аромат при приготуванні просто