Рецепти страв

Млинці відносяться до бюджетних страв, що володіє високою калорійністю. Як же бути тим, хто пильно стежить за своєю витонченою фігурою? Все просто – готувати млинці,
Недарма перлову крупу називають «царською». Вона не тільки корисна, але й дуже поживна. А в поєднанні з тушонкою стає по-справжньому смачною. Простий рецепт Інгредієнти
Солодкі булочки з запахом кориці і ванілі – що може бути домашнє? Цей аромат нагадує дитинство, повертає відчуття затишку і тепла. До того ж, спекти такі булочки абсолютно
Горохові супи ідеально підходять для обіду в зимовий час. Вони ситні, зігріваючі, щільні. Таке блюдо дарує не тільки насолоду, але і неймовірний заряд енергії! Воно дуже
У приготуванні сирних оладок сир мається на увазі не як добавка, а основа. Тобто білосніжний сир буде входити до складу тесту. Здивовані? Тоді давайте швидше пробувати, щоб
Яловичина відмінно поєднується з чорносливом. І не варто думати, що чорнослив зможе якось зіпсувати м'ясо, він навпаки зробить його незвичайним, додасть дивовижний аромат і
Серед усього розмаїття борошняних виробів є чудове блюдо з загадковою назвою — налисники. Давайте, для початку, розберемося, що ж воно собою являє? Налисники – це найтонші
Іноді трапляється, що гості несподівано з'являються на порозі будинку, чекаючи, що їх приймуть з радістю і теплом. Але що робити, якщо холодильник майже порожній, а солодощів
Заварний крем для «Наполеона» знайомий нам ще з дитинства. Деколи хочеться освіжити минулі спогади і приготувати його. Класичний рецепт крему неймовірно смачний, однак
Це блюдо з'явилося ще в далекому xvi столітті, але тоді воно вважалося делікатесом, який не був доступний простим смертним. У двадцятому столітті ситуація змінилася, і вже
Відпочинок на природі – найкраще проведення часу з сім'єю і друзями. Невід'ємним атрибутом вилазки на чисте повітря стає приготування шашлику. Однак, крім традиційного
Баклажан не даремно називають овочем, який продовжує життя. Вважається, що вживання цих плодів позитивно позначиться на роботі серця, печінки, нирок, шлунка і кишечника.
Оладки – традиційне блюдо, яке споконвіку любили і готували в селах і містах Русі. Але ми у своїй любові до оладок не самотні, в кухнях різних країн світу присутній подібний вид
Запечена свиняча рулька є одним з улюблених страв у багатьох національних кухнях. Вона дуже популярна серед відомих кулінарів і гурманів усього світу. Приготувавши її на
Недарма останнім часом пироги з капустою і яйцем завоювали увагу. Це смачно, презентабельно і головне – швидко. Такий пиріг і на вечерю можна приготувати, і коли треба швидко
Цвітна капуста — надзвичайно легкий, смачний, продукт, який швидко готується. Як правильно вибрати і підготувати цвітну капусту до запіканню Цвітна капуста може бути не
Багато хто любить ніжні, ароматні і неймовірно смачні котлети з м'яса. А адже якщо їх доповнити який-небудь смачною підливою, то вони від цього стануть ще краще. Тому якщо ви
Відносно недавно з'явилася на споживчому ринку диво сучасної техніки ще більше спростило завдання приготування смачних страв без необхідності довгого стояння біля плити.
Судак вважається благородної рибою, яку зазвичай використовують для приготування багатьох страв. Але, мабуть, одним з найбільш смачних вважається судак по-польськи. У
Сьомга на пару є низькокалорійним і легким у засвоєнні організмом стравою. Приготування може виконуватися як в мультиварці, так і в пароварці. Можна приготувати рибу відразу
Сирники – дуже корисна страва. Традиційно в рецепт цієї страви входять домашній сир, яйця, борошно, однак, якщо вдома не виявилося борошна або є бажання поласувати ніжною і
Овочі – це завжди користь і здоров'я. Вони частенько стають головними складовими різних страв, особливо у тих, що худнуть. Сьогодні поговоримо, як можна приготувати улюблене
З дитинства знайома багатьом сирна запіканка набуває особливого смаку, якщо в неї додати вишню. В десерті з'являється кислинка, що робить його більш смачним і апетитним.
Напевно, багатьом з дитинства знайомий смак яблучного пюре. Це відмінне ласощі, яке ніяк не порівняєш з звичайним варенням. Його можна використовувати для приготування
Грузинська кухня виділяється своїми гострими, пряними стравами з великою кількістю свіжої зелені, овочів і м'яса. Завдяки розташуванню на стику азіатської та європейської
Більшість з нас звикло до того, що в супах обов'язково повинна бути м'ясна складова, але, виявляється, і без м'яса можна зварити смачне, поживне і ситне перше блюдо. Варіантом
Деякі з сьогоднішніх рецептів можуть виявитися відмінно підходять для приготування святкової закуски. Шинкові рулетики — це дуже смачно і соковито, потрібно неодмінно
У житті трапляється багато непередбачених випадків, коли доводиться скористатися допомогою універсального кухонного обладнання – мультиварки. З її допомогою можна
В народі по-різному пояснювали назву смачних курячих котлет з хрусткою скоринкою і ніжним вершковим соусом всередині. Хтось пов'язує назву котлет з великим російським
Наваристий суп на основі гороху має дуже давню історію. Перші згадки про гороховому блюді з'явилися в середньовіччі. У стародавній Греції гарячу горохову юшку продавали
Садова рослина ревінь володіє масою корисних властивостей. Люди, які вживають приготовлені на його основі компоти, мають всі шанси поліпшити свій імунітет і не піддаватися
Буряк – це овоч, з якого на зиму можна зробити велику кількість заготовок. Особливо смачною виходить маринована буряк. У цьому вигляді вона підходить до будь-яких страв, її
Мармурова яловичина отримала свою поетичну назву завдяки зовнішньому вигляду – тонкі жирові прошарки м'яса химерно переплітаються на поверхні зрізу, нагадуючи своєю
Знову — дуже злагідні і делікатні гриби, тому вони чудово поєднуються з іншими інгредієнтами салату «Полянка». Головне в цій страві — дотримати три правила: грамотно з'єднати
Існує безліч смачних, вишуканих і водночас простих і нехитрих страв на кожен день. Давайте розширюємо свій побут і навчимося готувати деякі з них. Цвітна капуста на сирі і
Це дісталося нам від бабусь: якщо скисло молоко, настав час що-небудь спекти! Дійсно, випічка на такому молоці набагато краще тієї, що заснована на воді. Кілька простих і
Розсипчаста ароматна гречка — не тільки смачне, але і корисне блюдо. Крупа гречки не боїться бур'янів і шкідників, її вирощують без хімічних добрив. В результаті виходить
У повсякденному житті мікрохвильова піч стала кращим помічником на кухні. І деколи трапляються такі моменти, коли СВЧ-піч можна використовувати не тільки для розігріву і
Перша весняна зелень – це джерело вітамінів і корисних речовин, які так потрібні організму в цей період. Варто відзначити, що найперша пробивається через підталий сніг —
Квасоля поєднується з овочами, зеленню і м'ясними продуктами. Приготований з квасолі салат дуже ситний і цілком може стати основною стравою. Рецепт салату з квасолею, шинкою
Риба по-французьки — досить просте, але дуже вишукане блюдо, яке робиться з мінімальними витратами. Калорійність страви залежить від його інгредієнтів. Найчастіше
Великдень – одне з найбільш світлих і значущих свят весни. Цей день є головним для всіх християн. На Великдень прийнято дарувати один одному розцяцьковані курячі яйця
Рецепти приготування сирних котлет з курки дуже прості. Основні інгредієнти – це м'ясо і сир, а смаки виходять дуже цікаві і різні, завдяки різним добавкам у складі, соусам і
Курник вважається царем всіх пирогів, тому що його можна робити практично з будь-якого виду тесту. На смак він виходить просто чудовим, а його аромат при приготуванні просто
Чебурек вважається стравою національної кухні кримських татар. У роки Радянської влади він вважався котлету громадського харчування їжею, завдяки чому і отримав поширення
Страва нагадує палицю з двома кінцями: з одного боку його люблять за дієтичні якості, з іншого боку остерігаються, так як при неправильній термічній обробці воно стане сухим.
Кульбаба у нас якось звикли вважати бур'янистою травою. Однак цей невибагливий квітка в інших країнах століттями використовують в їжу і для лікування. Листя кульбаби гарні в
Всі кисломолочні продукти широко використовуються в кондитерському виробництві. Без сметани, сиру, йогурту, кефіру неможливо отримати смачною пухкої випічки. До всього
Червона смородина – одна з найбільш цілющих садових ягід, в якій міститься багато вітамінів. Вона прекрасно зміцнює імунітет і лікує серце. Красносмородиновое варення –
Кожна господиня хоче урізноманітнити меню своїх рідних смачними і поживними стравами. Якщо набридло готувати одне і те ж кожен день, можна навчитися створювати нові