
З дитинства знайома багатьом сирна запіканка набуває особливого смаку, якщо в неї додати вишню. В десерті з'являється кислинка, що робить його більш смачним і апетитним.

Відпочинок на природі – найкраще проведення часу з сім'єю і друзями. Невід'ємним атрибутом вилазки на чисте повітря стає приготування шашлику. Однак, крім традиційного

Напевно, багатьом з дитинства знайомий смак яблучного пюре. Це відмінне ласощі, яке ніяк не порівняєш з звичайним варенням. Його можна використовувати для приготування

Каннеллоні – це вид італійської пасти, у вигляді порожнистих трубочок довжиною приблизно 10 см і діаметром отвору близько 2 див. У цього виду пасти є ще інша назва – маникотти. В

Баклажан не даремно називають овочем, який продовжує життя. Вважається, що вживання цих плодів позитивно позначиться на роботі серця, печінки, нирок, шлунка і кишечника.

Існує безліч смачних, вишуканих і водночас простих і нехитрих страв на кожен день. Давайте розширюємо свій побут і навчимося готувати деякі з них. Цвітна капуста на сирі і

Недарма останнім часом пироги з капустою і яйцем завоювали увагу. Це смачно, презентабельно і головне – швидко. Такий пиріг і на вечерю можна приготувати, і коли треба швидко

Кролятина – це дуже смачне, але в той же час дієтичне м'ясо, яке можна використовувати для приготування різних страв. Багато дієтологів рекомендує під час дієтичного

Відносно недавно з'явилася на споживчому ринку диво сучасної техніки ще більше спростило завдання приготування смачних страв без необхідності довгого стояння біля плити.

Горохові супи ідеально підходять для обіду в зимовий час. Вони ситні, зігріваючі, щільні. Таке блюдо дарує не тільки насолоду, але і неймовірний заряд енергії! Воно дуже

У приготуванні сирних оладок сир мається на увазі не як добавка, а основа. Тобто білосніжний сир буде входити до складу тесту. Здивовані? Тоді давайте швидше пробувати, щоб

Серед усього розмаїття борошняних виробів є чудове блюдо з загадковою назвою — налисники. Давайте, для початку, розберемося, що ж воно собою являє? Налисники – це найтонші

Сирники – дуже корисна страва. Традиційно в рецепт цієї страви входять домашній сир, яйця, борошно, однак, якщо вдома не виявилося борошна або є бажання поласувати ніжною і

Десертне блюдо з сиру і фруктів — це завжди смачно і швидко, а головне — корисно. Такі страви завжди відрізняються один від одного і підходять як для схуднення, так і для набору

Судак вважається благородної рибою, яку зазвичай використовують для приготування багатьох страв. Але, мабуть, одним з найбільш смачних вважається судак по-польськи. У

Багато хто любить ніжні, ароматні і неймовірно смачні котлети з м'яса. А адже якщо їх доповнити який-небудь смачною підливою, то вони від цього стануть ще краще. Тому якщо ви

Оладки – традиційне блюдо, яке споконвіку любили і готували в селах і містах Русі. Але ми у своїй любові до оладок не самотні, в кухнях різних країн світу присутній подібний вид

Солодкі булочки з запахом кориці і ванілі – що може бути домашнє? Цей аромат нагадує дитинство, повертає відчуття затишку і тепла. До того ж, спекти такі булочки абсолютно

Ревінь – це корисний овоч, який часто використовується в приготуванні різних страв. Що примітно, в їжу використовуються тільки стебла або черешки ревеню. А ось листя їсти не

Це дісталося нам від бабусь: якщо скисло молоко, настав час що-небудь спекти! Дійсно, випічка на такому молоці набагато краще тієї, що заснована на воді. Кілька простих і

Перша весняна зелень – це джерело вітамінів і корисних речовин, які так потрібні організму в цей період. Варто відзначити, що найперша пробивається через підталий сніг —

Це блюдо з'явилося ще в далекому xvi столітті, але тоді воно вважалося делікатесом, який не був доступний простим смертним. У двадцятому столітті ситуація змінилася, і вже

Смажені курячі ніжки не на сковороді, а в мультиварці – відмінний варіант для швидкого вечері на всю сім'ю. Вони прості у приготуванні, недорогі ситні, добре засвоюються.

Ви не раз помічали на полицях магазинів цю дрібнозернисту крупу жовтого кольору. Можливо, навіть вертіли в руках і ставили назад, так як не могли придумати, що ж з нею робити і як

Сьомга на пару є низькокалорійним і легким у засвоєнні організмом стравою. Приготування може виконуватися як в мультиварці, так і в пароварці. Можна приготувати рибу відразу

Наваристий суп на основі гороху має дуже давню історію. Перші згадки про гороховому блюді з'явилися в середньовіччі. У стародавній Греції гарячу горохову юшку продавали

Грузинська кухня виділяється своїми гострими, пряними стравами з великою кількістю свіжої зелені, овочів і м'яса. Завдяки розташуванню на стику азіатської та європейської

Розсипчаста ароматна гречка — не тільки смачне, але і корисне блюдо. Крупа гречки не боїться бур'янів і шкідників, її вирощують без хімічних добрив. В результаті виходить

Запечена свиняча рулька є одним з улюблених страв у багатьох національних кухнях. Вона дуже популярна серед відомих кулінарів і гурманів усього світу. Приготувавши її на

Більшість з нас звикло до того, що в супах обов'язково повинна бути м'ясна складова, але, виявляється, і без м'яса можна зварити смачне, поживне і ситне перше блюдо. Варіантом

Ароматна запечена курочка в майонезі... ммм... Що може бути апетитніше на свято або просто на сімейну вечерю? Таке блюдо припаде до смаку всім, особливо господиням, так як його

Недарма перлову крупу називають «царською». Вона не тільки корисна, але й дуже поживна. А в поєднанні з тушонкою стає по-справжньому смачною. Простий рецепт Інгредієнти

У повсякденному житті мікрохвильова піч стала кращим помічником на кухні. І деколи трапляються такі моменти, коли СВЧ-піч можна використовувати не тільки для розігріву і

Риба по-французьки — досить просте, але дуже вишукане блюдо, яке робиться з мінімальними витратами. Калорійність страви залежить від його інгредієнтів. Найчастіше

Цвітна капуста — надзвичайно легкий, смачний, продукт, який швидко готується. Як правильно вибрати і підготувати цвітну капусту до запіканню Цвітна капуста може бути не

Мармурова яловичина отримала свою поетичну назву завдяки зовнішньому вигляду – тонкі жирові прошарки м'яса химерно переплітаються на поверхні зрізу, нагадуючи своєю

Страва нагадує палицю з двома кінцями: з одного боку його люблять за дієтичні якості, з іншого боку остерігаються, так як при неправильній термічній обробці воно стане сухим.

Глазур є незамінною складовою при створенні кондитерських шедеврів – від печива і мафінів до тортів. На відміну від помадки вона готується досить просто і швидко, при цьому

Суп – це чудова страва, яке обов'язково має бути присутнім у повсякденному меню. Без цієї страви ніяк не обійтися, адже воно допомагає насититися, відновити сили і привести

Глазур з желатином добре тримається на куличе, не тріскається та не осипається. Випічка буде красиво виглядати на столі, що важливо, якщо очікується прихід гостей. Є безліч

Червона смородина – одна з найбільш цілющих садових ягід, в якій міститься багато вітамінів. Вона прекрасно зміцнює імунітет і лікує серце. Красносмородиновое варення –

Всі кисломолочні продукти широко використовуються в кондитерському виробництві. Без сметани, сиру, йогурту, кефіру неможливо отримати смачною пухкої випічки. До всього

Сучасній жінці часто не вистачає часу балувати своїх рідних кулінарними шедеврами, і тому доводиться задовольнятися напівфабрикатами. Існує рецепт, який допоможе вам

Ми звикли подавати плов з бараниною, свининою чи куркою, адже це класичні варіанти, з якими знайомі всі ми. Але що якщо подати плов солодким, з сухофруктами? Повірте, такий

Часто в житті трапляються такі непередбачені ситуації, коли необхідно сготовить смачне частування і зробити це дуже швидко. Головне в цій справі — хороша фантазія і відмінна

У житті трапляється багато непередбачених випадків, коли доводиться скористатися допомогою універсального кухонного обладнання – мультиварки. З її допомогою можна

В даний час мексиканська кухня поширена в багатьох країнах Європи. Вона завжди цінувалася і цінується за поживні та смачні частування. У чому ж секрет? Все досить просто. Все

Чебурек вважається стравою національної кухні кримських татар. У роки Радянської влади він вважався котлету громадського харчування їжею, завдяки чому і отримав поширення

Курник вважається царем всіх пирогів, тому що його можна робити практично з будь-якого виду тесту. На смак він виходить просто чудовим, а його аромат при приготуванні просто