Сьогодні ми готуємо дещо помпезний! Це соковита курочка, ароматний сир і місцями ще деякі компоненти: ананаси, шпинат, томати і багато іншого. Все це ми запечемо в духовці і в
Узвар, вар, збитень, перевар, збітень – все це назви одного і того ж складу, почитающегося нашими предками нарівні з квасом. Готували його у різних ємностях для подальшого
Боби нуту мають цікаву форму, що нагадує баранячу голову. Звідси і друга назва – баранячий горох. Але в ньому більше білка і клітковини, ніж у звичайному горосі, а смак ніжніше.
Чому кольорова капуста, власне, «кольорова», якщо вона біла? Відповідь на це питання лежить у двох областях. Лінгвістичній – бо як їстівна частина овоча нагадує білосніжні
Курячі гомілки, приготовані в листковому тісті, можуть забезпечити сім'ю неймовірно ситною вечерею. Адже в процесі приготування тісто отримує хрустку скоринку, а м'ясо
Ескалоп з свинини – це вирізка свинячого м'яса без кісток. Вона смажиться на олії на сковороді без використання панірувальної суміші. Здається, начебто що тут такого
Одна невелика тарілочка гарячого сирного супу з куркою надовго вгамує почуття голоду. Це блюдо за рахунок поживних компонентів, що входять до складу, виходить дуже ситним, а
Картопляні зрази, що представляють собою якусь подобу млинців з начинкою, є національним блюдом в кухнях декількох східно-європейських народів. Думки істориків про його
Немає нічого краще і смачніше, ніж тушковане м'ясо з картоплею в горщиках. Оскільки всі компоненти готуються в закритій ємності і у власному соку, вони виходять дуже
Улюблений багатьма салат «Олів'є» завжди вважався одним з головних прикрас святкового столу. Кажуть, що салат «Олів'є» був вперше виготовлений у Франції, і найважливішим
Салат «Цезар» — це дуже просте блюдо. Воно досить швидко готується і підійде як для святкового застілля, так і для звичайної трапези в колі сім'ї. Додавання додаткових
Капуста належить до одних з найбільш насичених за вмістом вітамінів овочів. Вона необхідна в раціоні кожної людини для нормального функціонування всього організму. У неї
Несолодка випічка завжди була бажаним гостем на фуршетному столі у вигляді холодної закуски. Часто господині печуть рибні, м'ясні та овочеві пироги. Часу на їх приготування
Ачма – це, можна сказати, «сестра» таких страв, як хачапурі, чебуреки, хінкалі. Взагалі, ачму досить часто плутають з сирними хачапурі. А зовні вона дуже нагадує лазанью. Так,
Кета – це дуже корисна риба, яку можна готувати в запеченому, вареному, смаженому і тушкованому вигляді. Особливо смачною, а головне живильної вона виходить в запеченому
Приготувати соковите, смачне рибне блюдо не так складно, як здається. Якщо ви не любите цей продукт, то обов'язково спробуйте ароматну, апетитну рибу по-грецьки! Рецепт риби
Сьогодні у нас для вас є велика кількість варіантів домашнього майонезу. Всі вони готуються без яєць, а значить, в якомусь плані їх можна вважати пісними. Є варіанти з
Тушкована капуста з грибами ідеально поєднується з різними гарнірами з м'яса, картоплі, супами. Крім цього, цими компонентами можна начиняти пироги, млинці та іншу випічку.
Традиційно шаурмою називається страва, що складається з жирного м'яса, смаженої спеціальним чином, з додаванням спецій, соусу і салату з свіжих овочів. Все це загортається в
Запорука успіху перших страв полягає в наваристості та аромату бульйону. І поради, що стосуються цього процесу, ніколи не будуть зайвими, так як кожен з них багато разів
Яблука – найпопулярніший фрукт, урожайність якого з року в рік хороша. Коли консервації більше закривати не хочеться, є ще один цікавий варіант – брага. Цей стародавній напій
Якщо ви хочете зробити що-небудь смачне до чаю, а от часу зовсім мало, то можна зробити пончики на кефірі. Вони готуються дуже швидко, а в результаті можна поласувати відмінною
Фарширований болгарський перець – це улюблене блюдо багатьох росіян, так як він є не тільки дуже смачним, але і ситним. Багато хто звик вважати, що можна нафарширувати перець
Погодьтеся, макарони – це дуже ситно! Саме тому ми вирішили додати в салат. Після нього можна вже не подавати основне блюдо, тому що шлунок і без того буде повним. Спробуйте, вам
Хороший шматочок баранини прекрасний у будь-якому блюді, а якщо його загасити з овочами, то ароматний овочевий смак тільки збагатить смак м'яса. Рецепт покроково
Наші сьогоднішні салати майже нічим не схожі один на одного (хіба що наявністю яловичини у складі інгредієнтів). Всі вони різні, а значить, всі варіанти обов'язково потрібно
Існує величезна кількість видів випічки з несолодкої начинкою. Ми поговоримо про курнике. Що ж це за страва така? Курник – це досить-таки старе російське блюдо, він являє собою
По суті, галушка – просто шматочок тесту, який відварюють в бульйоні або воді. Супи з галушками люблять усі без винятку. Особливо популярні вони в українській кухні. Під іншими
Якщо до вас раптом вирішили прийти гості, або ви не знаєте, який десерт приготувати на святковий вечір, вихід є. Обов'язково приготуйте торт з вишнею. Ця випічка виходить
Голубці – це те блюдо, яке славиться ще з давніх часів. Його вживали і в Європі, і в Китаї, і на території Стародавньої Русі. В нашому раціоні харчування фарш, загорнута в листок
Страва з варених овочів з'явилося в нашій країні на самому початку 19 століття, і заправляли його не олією, а соусом «Vinaigrette», приготовленим на основі оцту. Через деякий
Варіацій на тему аджапсандали багато. Навіть у самій Грузії, в кожному місті або селі, свій оригінальний рецепт. Крім того, три республіки Закавказзя досі впевнені, що
Спаржа – це дуже корисний і смачний продукт, який вживають усі прихильники здорового способу життя та просто гурмани. З спаржі можна приготувати безліч чудових страв, і
Наш звичний раціон харчування сьогодні складається з абсолютно різних страв, які прийшли до нас з усіх кінців землі, з кухонь різних народів. Хашлама також відноситься до
Здавалося, що нового може бути у шарлотці? Це звичайний солодкий пиріг, який добре подавати до чаю і кави. Легкий, простий у виконанні і дуже смачний десерт! Але можна
Це класичний варіант приготування пасок, тісто в якому виходить до остраху ніжним, солодким, пишним і ароматним. Перед вашою випічкою неможливо встояти. Обов'язково
Гаряча, запашна, приправлена шматочком вершкового масла гречана каша – чи може бути щось смачніше? Може – дадуть відповідь знають господині, якщо це гречана каша з м'ясним
У перекладі з перської та тюркського «люля-кебаб» звучить як «трубочка з смаженого м'яса». Сама назва страви говорить про його склад і особливості. В його основі м'ясний фарш,
Соус тартар – цікаве поєднання всіх вхідних в його склад інгредієнтів. Він дуже незвичайний, але при цьому підходить до рибних, овочевих, м'ясних і страв з птиці. Цікаво, що
Приготувати смачні і пишні оладки з сиром на сніданок – не так складно, як це здається на перший погляд. Для цього можна використовувати різні продукти, які тільки можна знайти в
Якщо вам набридли бульйони, борщі, солянки і все подібне, ви в потрібному місці! Сьогодні ми готуємо крем-суп з грибами, в деяких рецептах додаємо сир. Ви й уявити не можете,
Які закуски найкраще поставити на святковий стіл перед гостями? Сирна та ковбасна нарізка вже набридли. А більшість гарних і смачних закусок вимагають часу нітрохи не менше,
Квас вважається істинно російським напоєм і його рецепти відомі давно. Квас – значить, кислий напій. Крім того, він визнається ще й їжею, тому як в часи великого голоду його пили
Вже давно відомо, що форель, як і будь-яка жирна риба, дуже корисна для людського організму, володіючи цінною речовиною — поліненасиченими жирними кислотами Омега-3, вона
Дуже добре готувати яловичину в томатному соусі. Соус можна зробити так: узяти очищені томати, покласти їх в м'ясо, подрумяненное з цибулею, налити сухе вино. Класика
Як зробити швидко і смачно ситний вечеря для сім'ї і непрошених гостей? В арсеналі кожної господині є кілька простих і в той же час цікавих рецептів незвичайних страв. І напевно
Піца – це старовинне італійське блюдо, прототип якої з'явився ще у Древньому Римі. Це – борошняна коржик з накладеними зверху помідорами, сиром, зазвичай, моцарелою або
Багато, хто з дитинства виріс на бабусиних булочки та пироги, однозначно скажуть, що немає нічого краще домашньої випічки. А адже це правда! Ні одне з багатьох хлібобулочних
Страви з яловичини корисні, ситні і поживні. Найбільш ласим і популярним по праву стравою вважається відбивна. Незважаючи на гастрономічне розмаїття рецептів відбивних,
