Спаржа – це дуже корисний і смачний продукт, який вживають усі прихильники здорового способу життя та просто гурмани. З спаржі можна приготувати безліч чудових страв, і
Кета – це дуже корисна риба, яку можна готувати в запеченому, вареному, смаженому і тушкованому вигляді. Особливо смачною, а головне живильної вона виходить в запеченому
Що робити з двома десятками пельменів, які завалялися на дні морозилки? Адже нагодувати ними сім'ю не вийде. Виявляється, що і двадцятьма варениками можна нагодувати
Кожна різновид компоту має свої корисні властивості. Наприклад, абрикосовий бажано вживати при захворюваннях, пов'язаних з нирками, печінки або шлунка. Із-за вмісту
Вже давно відомо, що форель, як і будь-яка жирна риба, дуже корисна для людського організму, володіючи цінною речовиною — поліненасиченими жирними кислотами Омега-3, вона
Однією з позитивних рис турецької кухні є велика кількість овочів і зелені у всіх стравах. Баклажан – популярний овоч в Туреччині. Його включають в багато рецепти. Деякі з них
Всі ми звикли робити заготовки з наших місцевих овочів і фруктів, які вирощені в нашій країні. Однак не завжди можна робити смачні десерти тільки з місцевих фруктів та ягід,
За словами французької письменниці Аньєс Мартен-Люган, щасливі люди читають книги, п'ють каву. І тут не посперечаєшся, балувати себе кава дійсно звикли щасливі люди — у них
Десерти з морозива бувають як бюджетні і прості, так і досить складні, дорогі. Але як вони потрібні в спекотні дні! Такими десертами можна пригостити друзів, а заодно і себе
На хвилі загального захоплення здоровою їжею широку популярність придбали фалафель з нуту. Незважаючи на екзотичну назву, вони досить просто готуються в домашніх умовах,
Яблука – найпопулярніший фрукт, урожайність якого з року в рік хороша. Коли консервації більше закривати не хочеться, є ще один цікавий варіант – брага. Цей стародавній напій
Що може бути смачніше соковитих, домашніх котлет? Для вегетаріанців рішенням даної проблеми може бути тільки варіант картопляного страви з використанням ніжного грибного
Запорука успіху перших страв полягає в наваристості та аромату бульйону. І поради, що стосуються цього процесу, ніколи не будуть зайвими, так як кожен з них багато разів
Кабачок — один з найбільш доступних овочів. Він простий у приготуванні, його використання в різних рецептах є відмінним доказом цього. Основним і найголовнішим у рецептах
Гаряча, запашна, приправлена шматочком вершкового масла гречана каша – чи може бути щось смачніше? Може – дадуть відповідь знають господині, якщо це гречана каша з м'ясним
Недарма Схід вважається тонкою справою, ох, недарма! Географічне розташування держави, безсумнівно, накладає відбиток на специфіку національної кухні. Якщо спробувати
Смачна і ароматна випічка до чаю завжди була і є улюбленим ласощами домочадців кожної сім'ї. Як її не любити? Вона така апетитна і створює домашній затишок і теплоту. Пропонуємо
Сьогодні відомо дуже багато рецептів приготування прекрасного гарячого м'ясного блюда – пельменів або, як їх ще називають, равіолі. І як їх не приготуй, це смачне і ситне
Це класичний варіант приготування пасок, тісто в якому виходить до остраху ніжним, солодким, пишним і ароматним. Перед вашою випічкою неможливо встояти. Обов'язково
Сметанник по праву вважається одним з простих і малобюджетних кондитерських виробів. Кожна господиня вносить свою «лепту» в приготування цього кондитерського дива. Тому
Аджика користується заслуженою популярністю. Якщо розглядати різні її рецепти, то можна знайти їх кілька десятків (або, швидше, сотень). Ця приправа заслужено займає одне з
Яловичина вважається найкориснішим м'ясом і тому в світі існує маса способів і рецептів її приготування. Її можна варити, смажити, запікати, тушкувати, готувати цілими
З печериць готують багато різних страв. Вони поживні, смачні і відносно недорогі. Так як їх вирощують в тепличних умовах, то дефіциту на прилавках магазинів не буває. Одне з
Дуже добре готувати яловичину в томатному соусі. Соус можна зробити так: узяти очищені томати, покласти їх в м'ясо, подрумяненное з цибулею, налити сухе вино. Класика
Сочні, сочники – традиційне печиво з сирною начинкою з пісочного тіста, яке раніше готували напередодні Святвечора. Для них характерні тонка розкочування тіста (звідси і
Борщ є шалено смачним, ароматним і наваристим традиційно українським блюдом, смак якого не проти насолодитися як дорослі, так і діти. Буряк – той інгредієнт у складі борщу,
Соус тартар – цікаве поєднання всіх вхідних в його склад інгредієнтів. Він дуже незвичайний, але при цьому підходить до рибних, овочевих, м'ясних і страв з птиці. Цікаво, що
Коктейль – це чудовий напій, який підходить на всі випадки життя. Його можна використовувати в якості алкогольної випивки для свята, можна пити в спекотні дні літа, а також
Ескалоп з свинини – це вирізка свинячого м'яса без кісток. Вона смажиться на олії на сковороді без використання панірувальної суміші. Здається, начебто що тут такого
По суті, галушка – просто шматочок тесту, який відварюють в бульйоні або воді. Супи з галушками люблять усі без винятку. Особливо популярні вони в українській кухні. Під іншими
Хочете швидко і ситно нагодувати всіх членів своєї родини, ось тільки важко з вибором страви? Тоді макарони з сиром будуть найбільш підходящим варіантом. Страва сподобається
Ревінь – багаторічна рослина, що містить масу корисних для організму речовин, таких як: Вітамін С; Пектин; Вітаміни групи В; Каротин; Мінеральні солі; Аскорбінова кислота;
Смачний і корисний десерт на дитяче свято або до чаювання можна приготувати з бананів, якщо покрити їх карамеллю. Приготувати таку страву вдома досить просто, і це не займе
Найчастіше для приготування традиційного плову використовують м'ясо свинини або баранини, але яловичина ніяк не вплине на смак страви, а навпаки, додасть йому смаку. Щоб
Смачні і ароматні млинці завжди бажані на столі в будні і в свята. Вони вважаються символом сонця. Приготування не вимагає великої кількості продуктів, тому вони завжди
Торт з красивою назвою «Дамський каприз» може приготувати будь-яка господиня, особливо якщо в її кулінарному досвіді є приготування медовика. Чому його? Та тому що «Дамський
Рецептів аджики з помідорів — не кажучи про аджике без них — кілька сотень, якщо не тисяч. Серед них є рецепти, які передбачають варення, є і ті, які готуються з сирих продуктів.
Баклажан вирізняється своїм оригінальним смаком і корисними властивостями. А якщо його приготувати разом зі свининою, то вийде блюдо, яке у повсякденному меню займе одну з
Осетинський пиріг – це закритий вид пирога, розкачаний на коржик. Головна відмінність від решти начинки в ньому більше, ніж тесту. При цьому начинка може бути настільки
Редька зелена – безумовно, корисний коренеплід, який широко застосовують для приготування різних салатів і страв, так і для лікування в народній медицині. Існує багато
Страви з яловичини корисні, ситні і поживні. Найбільш ласим і популярним по праву стравою вважається відбивна. Незважаючи на гастрономічне розмаїття рецептів відбивних,
Страви з баранини – незамінний атрибут грузинської кухні, яка наповнена яскравими і соковитими смаками. Особливо ніжною і ароматною виходить баранина, приготована в
Скумбрія популярна серед любителів риби, вона має відмінний смак і надзвичайно корисна для працездатності організму. Корисні властивості Риба відмінно засвоюється і
Французька кухня подарувала світові вишукані супи, зроблені у вигляді кремів і супів-пюре. Одним з найпоширеніших рецептів є суп–пюре з печерицями, варіантів приготування
Омлет — це дуже ніжна і одночасно повітряне блюдо, яке всі звикли їсти на сніданок. Готувати його просто і легко. З цією справою зможе впоратися навіть недосвідчена
Манником називають пиріг, за основу якого береться манна крупа. Це блюдо дуже відоме завдяки своїй бюджетності і легкості в приготуванні. При цьому існує безліч варіацій
При смаженні або запіканні без соусів риба може виходити сухуватою. Щоб філе було соковитим і м'яким, у процесі готування краще використовувати маринад. Він не тільки
Легкий салат з куркою – це дуже проста низькокалорійне блюдо, яке займає небагато часу. Існує чимало варіантів його приготування, але найпоширенішими є салати з додаванням
Брауні – це шоколадний десерт, який прийшов до нас з Америки. За своєю структурою ця чудова випічка виходить дуже м'яка, ніжна всередині і хрустка з цукровою скоринкою зовні.