Салати і закуски

Якщо вам хочеться легкої закуски, пропонуємо вам спробувати одну з самих простих – на основі сиру. Огірки і зелень зроблять її свіжою, сяючою і максимально смачною! Сир з
«Французький салат» — звучить багатообіцяюче! Французи, як королі високої кухні, добре розбираються у всіх сферах кулінарії. Салати – не виняток. Вони всі настільки різні,
Страва з варених овочів з'явилося в нашій країні на самому початку 19 століття, і заправляли його не олією, а соусом «Vinaigrette», приготовленим на основі оцту. Через деякий
Якщо ви стежте за раціоном свого харчування і здоров'ям, а також хочете отримати всі необхідні вітаміни для організму, то салат зі свіжих кабачків повинен стати незамінним
Легкі і одночасно ситні салати виходять саме з рибою. Їх можна приготувати як взимку, так і влітку, як на свято, так і взяти з собою. До того ж, це ще і дуже корисно для організму,
Серед безлічі салатів, популярних в Росії, «Мімоза» займає перше місце, нарівні з широко відомим на просторах нашої країни «Олів'є». Цьому сприяють такі якості, як простота
Звідки прийшов до нас цей ліловий овоч, точно не з'ясовано. Батьківщиною цього корисного і смачного продукту називають як Азію, так і Індії. Якщо в Середземномор'ї їх часто
Підготовка до нового року — справа відповідальна, що вимагає дотримання всіх важливих правил. Адже якщо щось упустити або не зробити, то в результаті може порушитися вся
Один з кращих варіантів заміни магазинного хот-дога – це сосиски в тісті. Блюдо сподобалось як дітям, так і дорослим. Є багато варіацій і способів приготування: у дріжджовому і
У разі, якщо олів'є і мімоза вже набридли, настав час спробувати щось нове і перевірена часом. Поєднання курки з волоськими горіхами – одне з кращих в кулінарії. Це дуже поживно і
Листкові салати з куркою і грибами — відмінна закуска до святкового столу. Крім того, в повсякденному житті таке блюдо відмінно підійде на вечерю — салат смачний і корисний.
Народи середземномор'я запевняють, що олива не вмирає, і люди, що вживають її в їжу, відрізняються особливою життєстійкістю і витривалістю. Дивно, але маленькі ягоди здатні
Кожна господиня починає підготовку до свят задовго до їх початку, а пов'язано це з тим, що кожне нове і цікаве блюдо, потрібно приготувати заздалегідь і дегустувати, бажано
Традиційною заправкою сучасних росіян для всіх салатів практично без винятку став майонез і соуси на його основі. Але адже це не тільки дуже калорійно, але не завжди і не всім
Прості й одноманітні салати вже багатьом набридли, з цієї причини господині шукають нові та оригінальні закуски. Для цього вони вдаються до різних способів, проявляють
Ті, хто уникають вживати в їжу сало, оскільки думають, що це дуже калорійний продукт, просто нічого не знають про нього. Свинячий шпик здатний підвищити імунітет, вивести
Шпроти – це прекрасна консервована рибка, яку можна використовувати для приготування різних страв. Її часто застосовують для різних бутербродів, але цією рибкою можна також
Неважливо, сильно ви любите морепродукти або не дуже сильно, але страва «Червоне море» підійде для всіх любителів смачної їжі. Такий салат виходить ніжним, смачним і за
Пройшли часи салату «Олів'є». Прекрасною альтернативою йому стала закуска з крабових паличок. Готується вона набагато простіше, ніж «Олів'є». Володіє ніжним крабовим
Салат «Гніздо глухаря» відомий в кулінарії ще з стародавньої Русі, саме в ті часи популярністю користувалася полювання на цього птаха, яка й була головним інгредієнтом цього
В даний час мексиканська кухня поширена в багатьох країнах Європи. Вона завжди цінувалася і цінується за поживні та смачні частування. У чому ж секрет? Все досить просто. Все
Консервована квасоля користується великою популярністю в сучасній кулінарії. Без неї не обходиться практично жодне святкове блюдо. Найбільш часто її додають у
У кожної сучасної домогосподарки є безліч найрізноманітніших рецептів страв з баклажанів під вельми колючим назвою — Тещин язик. Гідне місце серед них займають –
Щоб звичайний салат став незвичайним, легким і освіжаючим, варто внести в блюдо лише трохи змін. Сьогодні, наприклад, салат з коренеплодів ми додамо фрукти. І саме це змінить
Сало здавна було продуктом бідних, тому що ціна його завжди була низькою, але при малій вартості воно містить у собі безліч калорій і, з'ївши пару шматків цього продукту, можна
Іноді достатньо піднести звичайний продукт в незвичайному поданні, щоб домочадці зовсім по-новому глянули і на класичний буденний вечерю, і на саму господиню. Адже, тільки
Салат «Коул Слоу» користується популярністю в Європі та Америці. У кожного кухаря існує своя особливість приготування цього салату з додаванням різних компонентів.
Хумус є однією з найпопулярніших закусок у багатьох країнах Сходу, а особливо, в Ізраїлі. У Росії про хумусе стали говорити зовсім нещодавно, але за короткий час він став досить
З приводу походження цього салату існує безліч теорій і припущень. Хтось вважає його батьківщиною Сибір, а хтось більш далекі східні країни – Китай, В'єтнам або Корею. Останнє
Перед будь господинею, як постійно зайнята на кухні, так і рідко готує, постають питання: «Що б приготувати новеньке?» і «Що приготувати швидко?». Урізноманітнити легкі
Більшість субпродуктів, використовуваних для приготування їжі, вважаються бюджетними замінниками м'яса. Яловича печінка, навпаки, завжди вважалася делікатесом, і її
Напевно, кожний не раз чув про салати з консервованої сайрою, але далеко не кожен знає всі секрети приготування. Давайте спробуємо розібратися у всіх тонкощах і дізнатися
З усіх видів морепродуктів кальмари — найдоступніші, вони вже давно перестали бути делікатесом. Їх м'ясо корисне, дієтичне, містить багато білка. З них готують, в основному,
Улюблений багатьма салат «Олів'є» завжди вважався одним з головних прикрас святкового столу. Кажуть, що салат «Олів'є» був вперше виготовлений у Франції, і найважливішим
Салати вже давно перейшли з категорії новорічно-святкових в повсякденне меню. Основними визначальними моментами залишається час, необхідне для приготування і
Фетакса за смаком віддалено нагадує бринзу. В основному її готують з овечого молока, але зустрічається сир, приготований з коров'ячого і навіть козячого сировини. М'який і
Грузія, як і інші країни Кавказу, славиться своєю смачною кухнею, яка відома за межами маленької країни практично у всьому світі. Одним з цікавих страв є капуста по-грузинськи
Страви східної кухні завжди відрізнялися пікантністю і оригінальністю. Особливо популярними є частування з фунчозы. Найбільш смачними й незвичайними виходять салати з
Більшість з нас добре знають оригінальну грузинську закуску «пхали із шпинату», яка просто готується, має незвичайний смак і розкішно виглядає на столі. Взагалі-то пхали – це
Баурсаки – традиційний хліб у кочових народів. Їх спосіб життя не давав можливості готувати хліб в стаціонарних кам'яних печах, тому і з'явилися маленькі шматочки тіста,
Кожна господиня хоче зробити своє повсякденне або святкове меню різноманітним, красивим і, звичайно, смачним. Але іноді просто не знаєш, яку можна зробити додаткове блюдо до
Салат з стиглих томатів любить кожен. Та й як можна не любити страву, основою якого є дуже соковитий, трохи солодкуватий на смак овоч, в поєднанні з ніжним м'ясом, тертим
За етикетом і згідно з традиціями на новорічному столі неодмінно повинні бути присутніми як гарячі, так і холодні закуски. По складу страви можуть бути найрізноманітнішими,
Часом хочеться замінити звичні страви з використанням м'ясних продуктів на щось більш цікаве. В такому випадку буде як не можна до речі червона квасоля. Вона чудово
Одне з найбільш затребуваних дієтичних видів м'яса – це яловичина. Люди, що стежать за правильністю харчування, неодмінно включають його в своє меню. М'ясо корови містить
Соус тартар – цікаве поєднання всіх вхідних в його склад інгредієнтів. Він дуже незвичайний, але при цьому підходить до рибних, овочевих, м'ясних і страв з птиці. Цікаво, що
Будь-яка зелень прекрасно освіжає смак звичних салатів. Особливо смачна пряна трава під назвою рукола. Традиційно її міксують з рибними продуктами. Ми розглянемо різні
Сьогодні у нас дуже прості і дуже смачні і ситні салати. Всі вони різні і майже нічим не схожі один на одного. Напевно, тільки наявністю яєць у складі. Так що спробувати варто
Сьогодні назва карпаччо використовується практично для кожної страви, інгредієнти якого дуже тонко нарізані і не піддаються ніякої термічної обробки. Вперше ж блюдо було
Запитавши будь-яку господарку кухні про приготуванні листкових салатів, можна почути у відповідь не один варіант приготування класичних страв і, як водиться, пару-трійку