Салати і закуски

Улюблений багатьма салат «Олів'є» завжди вважався одним з головних прикрас святкового столу. Кажуть, що салат «Олів'є» був вперше виготовлений у Франції, і найважливішим
З додаванням кускусу можна приготувати два варіанти салатів – теплий і холодний. У поєднанні з іншими продуктами – м'ясом, овочами, грибами, зеленню салат знайде особливий
Сьогодні у нас для вас є велика кількість варіантів домашнього майонезу. Всі вони готуються без яєць, а значить, в якомусь плані їх можна вважати пісними. Є варіанти з
Традиційно шаурмою називається страва, що складається з жирного м'яса, смаженої спеціальним чином, з додаванням спецій, соусу і салату з свіжих овочів. Все це загортається в
Салат «Цезар» — це дуже просте блюдо. Воно досить швидко готується і підійде як для святкового застілля, так і для звичайної трапези в колі сім'ї. Додавання додаткових
Іноді достатньо піднести звичайний продукт в незвичайному поданні, щоб домочадці зовсім по-новому глянули і на класичний буденний вечерю, і на саму господиню. Адже, тільки
Приготувати холодець із яловичих ніжок досить просто, тому що він довго готується сам по собі, а від вас вимагається деякий терпіння і хоча б мінімальний пригляд. Холодець
Соус тартар – цікаве поєднання всіх вхідних в його склад інгредієнтів. Він дуже незвичайний, але при цьому підходить до рибних, овочевих, м'ясних і страв з птиці. Цікаво, що
Які закуски найкраще поставити на святковий стіл перед гостями? Сирна та ковбасна нарізка вже набридли. А більшість гарних і смачних закусок вимагають часу нітрохи не менше,
Капуста належить до одних з найбільш насичених за вмістом вітамінів овочів. Вона необхідна в раціоні кожної людини для нормального функціонування всього організму. У неї
Спаржа – це дуже корисний і смачний продукт, який вживають усі прихильники здорового способу життя та просто гурмани. З спаржі можна приготувати безліч чудових страв, і
Погодьтеся, макарони – це дуже ситно! Саме тому ми вирішили додати в салат. Після нього можна вже не подавати основне блюдо, тому що шлунок і без того буде повним. Спробуйте, вам
Кажуть, яловичина вважається елітним м'ясом серед тих, що ми вживаємо. Вона робить страви більш насиченими, смачними і поживними! Класичний рецепт Інгредієнти Кількість
Кальмари по-китайськи — це досить популярне блюдо в Азії і на Далекому Сході зокрема. Його можна зустріти в кожній китайській закусочної. А все тому, що це шалено смачно і
Легкий салат з куркою – це дуже проста низькокалорійне блюдо, яке займає небагато часу. Існує чимало варіантів його приготування, але найпоширенішими є салати з додаванням
Редька зелена – безумовно, корисний коренеплід, який широко застосовують для приготування різних салатів і страв, так і для лікування в народній медицині. Існує багато
Наші сьогоднішні салати майже нічим не схожі один на одного (хіба що наявністю яловичини у складі інгредієнтів). Всі вони різні, а значить, всі варіанти обов'язково потрібно
Страва з варених овочів з'явилося в нашій країні на самому початку 19 століття, і заправляли його не олією, а соусом «Vinaigrette», приготовленим на основі оцту. Через деякий
Особливий смак і аромат правильно приготовленої яловичини змінюють салат до невпізнання. Нерідко старше покоління записує рецепти в поварені книги, які читають їхні діти та
Довгі роки найпоширенішими на столах росіян салатами були «Олів'є» та «Оселедець під шубою». Однак з появою на прилавках магазинів великого числа нових продуктів цей список
З усіх видів морепродуктів кальмари — найдоступніші, вони вже давно перестали бути делікатесом. Їх м'ясо корисне, дієтичне, містить багато білка. З них готують, в основному,
Навіть найменші діти знають, що немає нічого краще для перекусу, ніж бутерброд з кількою. Як його зробити так, щоб вийшла смачна і красива закуска? Бутерброди з кількою пряного
Будь-яка зелень прекрасно освіжає смак звичних салатів. Особливо смачна пряна трава під назвою рукола. Традиційно її міксують з рибними продуктами. Ми розглянемо різні
Салат Цезар з креветками — це дуже незвичайна екзотична закуска, яка володіє прекрасним смаком. Цей салат можна використовувати для частування на обід, вечеря, на свята і
Рецептів аджики з помідорів — не кажучи про аджике без них — кілька сотень, якщо не тисяч. Серед них є рецепти, які передбачають варення, є і ті, які готуються з сирих продуктів.
Мало хто чув про таку страву, як каймак. Багато хто навіть не здогадуються про його існування. Що це таке? Каймак — унікальний кисломолочний продукт, який являє собою вершки
Один з кращих варіантів заміни магазинного хот-дога – це сосиски в тісті. Блюдо сподобалось як дітям, так і дорослим. Є багато варіацій і способів приготування: у дріжджовому і
Черемша — це весняна зелень, з якої можна зробити величезна кількість салатів. Крім того, що вони виходять надзвичайно смачними і ароматними, так ще і дуже корисними. Тому
Баурсаки – традиційний хліб у кочових народів. Їх спосіб життя не давав можливості готувати хліб в стаціонарних кам'яних печах, тому і з'явилися маленькі шматочки тіста,
Як часто хочеться подати до столу смачну, а головне швидку закуску. Багато людей дуже люблять малосольні огірочки і вважають їх саме такий, простий у приготуванні, але дуже
Якщо до складу будь-якої страви входять гриби, воно автоматично стає неймовірно ароматним і насиченим. Смак салату додадуть кальмари, які готуються неймовірно швидко! У
Кожна господиня хоче зробити своє повсякденне або святкове меню різноманітним, красивим і, звичайно, смачним. Але іноді просто не знаєш, яку можна зробити додаткове блюдо до
Запитавши будь-яку господарку кухні про приготуванні листкових салатів, можна почути у відповідь не один варіант приготування класичних страв і, як водиться, пару-трійку
Найбільш часто використовувана і явно завоювала безліч сердець споживачів консервів є горбуша. На її основі можна сфабрикувати вельми оригінальні і смачні страви, які
Адигея — батьківщина смачного і корисного сиру, приготованої за особливим традицій і технологій. Адигейський сир — джерело мінералів і вітамінів. Перелік корисних
Коли господиня готує весняний салат, то в кожному варіанті є свої тонкощі. Так, зелень при додаванні в це блюдо краще рвати руками, щоб зберегти вітаміни. Свіжі овочі, зелень —
Приготування малосольних огірків по більшості рецептів вимагає тривалого часу. Середній період готування займає приблизно від однієї до трьох діб. Але ці рецепти підкажуть
В татарської кухні є безліч смачних страв, які сьогодні популярні у всьому світі. Це і плов, і чак-чак і, звичайно ж, трикутник з м'ясом – очпочмак, секрет якого в правильному
Важко знайти того, хто б не любив закуску в клярі. Адже будь кляр відмінно поєднується з будь-якими м'ясними і рибними продуктами. Але сьогодні давайте з'ясуємо, як же зробити
У цій мексиканської закуски ацтекські коріння. Основа гуакамоле — це авокадо. Для нас цей овоч досить екзотичний, але на батьківщині він недорогий і звичний для використання.
Фетакса за смаком віддалено нагадує бринзу. В основному її готують з овечого молока, але зустрічається сир, приготований з коров'ячого і навіть козячого сировини. М'який і
Креветок люблять у всьому світі. Італійці смажать їх у гострому часниковому соусі з додаванням горілки, в'єтнамці — просто в панцирі, обвалявши в борошні, обсмажують до
Іноді хочеться побалувати себе смачним, але простим у приготуванні салатом. Тоді варто спробувати приготувати салат з кальмарами і кукурудзою, варіації якого і подивимося
Для жінок салатик – це велика кількість зелені і блюдо, яке допоможе зберегти стрункість фігури. Чоловіки, навпаки, шукають в цьому понятті ситність і калорійність м'яса,
Сало, при всьому бажанні, не можна віднести до числа дієтичних продуктів. Але, крім великої калорійності, воно живить людський організм великою кількістю корисних
Салат «Коул Слоу» користується популярністю в Європі та Америці. У кожного кухаря існує своя особливість приготування цього салату з додаванням різних компонентів.
Фруктовий салат – одне з небагатьох блюд, яке володіє безліччю достоїнств. Він не тільки смачний, солодкий, але дуже корисний. Якщо у вас не вистачає часу, скористайтеся
Народи середземномор'я запевняють, що олива не вмирає, і люди, що вживають її в їжу, відрізняються особливою життєстійкістю і витривалістю. Дивно, але маленькі ягоди здатні
Звідки прийшов до нас цей ліловий овоч, точно не з'ясовано. Батьківщиною цього корисного і смачного продукту називають як Азію, так і Індії. Якщо в Середземномор'ї їх часто
Омлет – запозичена назва, яке подарував нам звучний французька мова, де в оригіналі слово звучить, як «omelette». А знамените блюдо з Франції полюбилося мільйонам людей