Другі страви

У Грузії буквально в кожній сім'ї є свій рецепт пхали: хтось кладе шпинат і бурякову гичку, хтось- червону, білу і зелену квасолю. Але незмінні компоненти страви – волоські
У приготуванні сирних оладок сир мається на увазі не як добавка, а основа. Тобто білосніжний сир буде входити до складу тесту. Здивовані? Тоді давайте швидше пробувати, щоб
Саме італійська паста займає друге місце після піци в наших уявленнях про кухні кулінарії цієї країни. Історія походження цієї страви дуже давня, що почалася в ті часи, коли
Сьогодні на наших кухнях буде готуватися досить просте, і неймовірно смачне блюдо. Його можна подавати повноцінним або доповнювати улюбленими гарнірами. Це буде дуже
Багато хто любить ніжні, ароматні і неймовірно смачні котлети з м'яса. А адже якщо їх доповнити який-небудь смачною підливою, то вони від цього стануть ще краще. Тому якщо ви
Свинина – м'ясо, яке дуже часто використовується в приготуванні різних варіантів страв. Його застосовують в якості основи для супів, других страв і закусок, готують шашлики і
Поціновувачі витонченого смаку кулінарних страв давно твердять про те, що навіть без певних навичок і багаторічного досвіду простоювання на кухні можна приготувати такий
Мало хто встоїть перед ароматними та смачними млинцями. А як їх не любити? Адже це дуже смачне ласощі. А якщо в млинці, загорнути будь-яку начинку або змастити їх сметаною з
Омлет можна запікати в духовці або готувати на сковорідці, але в будь-якому випадку він повинен бути однорідним, не схожим на кашу. Рецепт омлету з кабачками на сковороді
Баклажан не даремно називають овочем, який продовжує життя. Вважається, що вживання цих плодів позитивно позначиться на роботі серця, печінки, нирок, шлунка і кишечника.
Звичайне приготування котлет, містять м'ясо і рибу, стало звичним варіантом урізноманітнити щоденний раціон і доповнити урочистий стіл. Тому приготування даного страви
Всі ж люблять котлети? Смачні, соковиті, ароматні, рум'яні. Саме тому сьогодні ми готуємо багато різних варіантів: з курки, яловичини, індички, риби, овочів. Приєднуйтесь!
Страви з кабачків відрізняються своєю низькою калорійністю і чудовим смаком. Овоч чудово поєднується з різними гарнірами: починаючи від круп і закінчуючи смаженою
Ароматна запечена курочка в майонезі... ммм... Що може бути апетитніше на свято або просто на сімейну вечерю? Таке блюдо припаде до смаку всім, особливо господиням, так як його
Овочі – це завжди користь і здоров'я. Вони частенько стають головними складовими різних страв, особливо у тих, що худнуть. Сьогодні поговоримо, як можна приготувати улюблене
Зі свининою і болгарським перцем можна приготувати як перші, так і другі страви. При виборі продуктів якості м'яса варто приділити особливу увагу. Тільки м'ясо молодого
Страва з картоплі і свинячого м'яса – одне з найбільш ситних і улюблених нашими чоловіками. Адже прийшовши з важкої роботи, хочеться смачно поїсти, тим самим відновити баланс
Зазвичай запіканка складається з макаронів або картоплі, а іноді і з обох продуктів відразу. Що ж щодо новинок і експериментів? Чому б вам не спробувати наші фірмові запіканки з
Лангет – м'ясне блюдо, назва якого походить від французького слова «languette», що перекладається як «язичок». Страва отримала саме таку назву від того, що кожен шматок м'яса
Різотто є яскравим представником італійської кухні. До сьогоднішнього дня невідомо, в якому село Італії було приготовлено перше «Різотто». Але на сьогоднішній день воно
Готувати що-небудь з брокколі – особливий ритуал. Щоб вийшло ідеально, капусту треба з'єднати з готовим рисом. Головне її не переварити, в будь-яких супах, других стравах
Вареники з вишнею є стравою української кухні, яку у багатьох давно є традиційним частуванням у літній період, коли вишня поспіває. Це блюдо багатьом знайоме ще з самого
Що приготувати вранці, коли зовсім немає часу на довгу трапезу? Звичайно, яєчню! Вона добре підійде на сніданок, чудово наситить і дасть сили на більшу частину дня. Також,
У повсякденному житті мікрохвильова піч стала кращим помічником на кухні. І деколи трапляються такі моменти, коли СВЧ-піч можна використовувати не тільки для розігріву і
Мабуть, кожному з нас хочеться здивувати гостей, подавши звичайне блюдо красиво. Так, сьогодні найпростіший м'ясної, грибний, фруктовий і овочевий плов можна подати у
Цвітна капуста — надзвичайно легкий, смачний, продукт, який швидко готується. Як правильно вибрати і підготувати цвітну капусту до запіканню Цвітна капуста може бути не
Картопля посідає одне з провідних місць у світовій кулінарії. Немає жодної країни, де б не любили його бульби. Існує безліч страв, де їх використовують – смажать, варять,
Ми звикли подавати плов з бараниною, свининою чи куркою, адже це класичні варіанти, з якими знайомі всі ми. Але що якщо подати плов солодким, з сухофруктами? Повірте, такий
Корисна і недорога буряк заслуговує набагато більшого, ніж кілька разів у році бути покришеної у вінегрет! Салатів на її основі безліч, і їх можна готувати кожен день.
Курячі грудки часто використовують меню для дієтичного і здорового харчування. Готувати такий продукт досить просто. Однак блюдо іноді може вийти сухуватим. Пропонуємо вам
Люля-кебаб з тюркського та арабської мов дослівно перекладається, як «смажена трубка». Це блюдо можна назвати другим після шашликів улюбленою стравою, яку готують влітку на
Курка з грибами — ці два продукти разом вже давно вважаються класикою в кулінарії. Так що будьте готові до того, що сьогодні ми вам запропонуємо небагато-немало – дев'ять
Багатьма улюблені фрикадельки можуть бути відразу і першою стравою, і другим. Вони чудово доповнюють будь-який овочевий суп і можуть подаватися як повноцінне блюдо. А якщо
Кожна господиня хоче урізноманітнити меню своїх рідних смачними і поживними стравами. Якщо набридло готувати одне і те ж кожен день, можна навчитися створювати нові
Здавна на Русі до свята Пасхи люди фарбували яйця. Раніше це були переважно червоні або однотонні варіанти, на сьогоднішній же день господині освоїли безліч цікавих рецептів.
Лазанья – улюблене всіма італійське блюдо. Пластини з тонкого тіста укладаються шарами з начинкою в соусі. Щоб скоротити досить тривалий процес готування, сучасні господині
Запіканка з картоплі з різноманітними прошарками – дуже затребуваний і поширене блюдо у всіх країнах світу. Адже воно виявляється дуже смачною, ситною і в той же час простим у
Каннеллоні – це вид італійської пасти, у вигляді порожнистих трубочок довжиною приблизно 10 см і діаметром отвору близько 2 див. У цього виду пасти є ще інша назва – маникотти. В
Зрази за зовнішнім виглядом — це звичайні котлети з м'ясного фаршу, але все-таки у них є одна перевага – начинка. Так, всередину цих котлет можна поміщати різні начинки з овочів,
Макарони з креветками — улюблене у всьому світі страву. Проте в кожній країні свій спосіб приготування і подачі. В одній кухні спагетті відварюють і змішують з креветками, а в
Як приготувати смачну підливку до макаронів як в їдальні? Які там були рецепти? У кожного кухаря їдальні свій рецепт і особливості приготування, але все ж багатьом вони схожі. Є
Печінка і рис – це продукти, за допомогою яких можна приготувати велику кількість страв. Ми пропонуємо кілька цікавих рецептів, які ви без праці зможете приготувати на своїй
У сезон кабачків зовсім незайвим буде приготувати що-небудь крім просто смажених кабачків. Цей корисний овоч, близькоспоріднений з гарбузом, може бути виготовлений у
Багато є любителями свіжоприготованою піци. Проте всім відомо, що в тлумачних піцеріях ціни захмарні, та й не завжди працює такий сервіс як доставка додому. А піца,
Багатьом ще з дитинства знайомі соковиті, ніжні м'ясні «їжачки». А ті, хто ще не встиг спробувати таку страву, обов'язково варто приготувати їх у себе вдома. Більше того, існує
Самі по собі кабачки і свинина – дуже смачні продукти. А варто з'єднати їх разом в одному блюді, так отримаємо просто дивовижний смак. Покроковий рецепт Інгредієнти Кількість
Серед усього розмаїття борошняних виробів є чудове блюдо з загадковою назвою — налисники. Давайте, для початку, розберемося, що ж воно собою являє? Налисники – це найтонші
З тушонки і пюре можна приготувати велику кількість смачних і оригінальних страв, які оцінять навіть гурмани. Далі розглянемо кілька рецептів на основі цих інгредієнтів.
Гливи (Pleurotus ostreatus) – це поширений вид їстівних грибів, володіє прекрасними смаковими якостями, є дієтичним продуктом. До складу входять білки, амінокислоти,
Картопляна запіканка відноситься до розряду швидких в приготуванні, економічних і ситних страв, таких як піца або гамбургери. У приготуванні використовують сиру і варену