Другі страви

Вперше з дерунами європейські країни познайомилися в 30-х роках XIX століття, коли в книзі відомого польського кулінара Я. Шытлера був опублікований їх рецепт. З тих пір це
Справжній рецепт дерунів не включає в свій склад борошно. Правильна назва драніков з мукою — картопляні оладки. Всі наведені рецепти в цій статті будуть виключати
Тяхан являє собою блюдо японської кухні, яке нагадує всім відомий плов. За канонами кухні Країни висхідного сонця м'ясо вживається вкрай рідко. Основні інгредієнти, що
Всі сорти капусти вважаються недорогим і простим інгредієнтом в кулінарії. Але з неї можна створити таке блюдо, яке затьмарить смаком самі дорогі і вишукані шедеври
Солянка є стародавнім класичним страв національної кухні російського народу. Вона завжди вважалася блюдом, яке може вгамувати голод, додати сил, а також освіжити в жарку
Лазанья з м'ясом – широкі макаронні вироби (або паста, як називають його італійці), приправлені різноманітними соусами і приготовані в духовці. Класичний варіант
М'ясо люблять практично всі, адже це дуже ситний і досить корисний продукт. Але адже його смак залежить багато в чому від того, як його приготувати. Для того, щоб воно було
Кватро Формаджио – саме так цю легендарну піцу називають в Італії. У нас ласкаво переводять це ім'я настільки знамениті «Чотири сиру». Саме Італія дала світовій кухні дане
Французи завжди були досить великими витівниками в плані їжі. Звичайно, до Росії жодне з їхніх страв не дійшло в тому ж вигляді, що прийнято в самій Франції, але омлет по-як і
Плов – найдавніше блюдо східної кухні, що має безліч варіацій. Плов з сухофруктами здатний порадувати своїм вишуканим смаком навіть найдосвідченішого гурмана. Вірменський
Солянка з квашеної капусти є національним блюдом народів Росії, солянку готують у всіх частинах нашої країни. Дні нашого столу солянка та святкове частування, і перше блюдо
Таке просте і всім знайоме блюдо, як макарони з фаршем, можна приготувати кількома способами, і кожен раз воно буде ситним, смачним, а головне, швидким і простим в
Свинина насичує організм людини вітамінами групи B, білком, магнієм, фосфором. Смачне м'ясо дуже калорійне, тому зловживати ним не варто. Пропонуємо 5 цікавих рецептів
У цьому році новорічний стіл не обійдеться без м'яса, риби та птиці. Що ж краще підійде в якості гарячого на стіл для святкування Нового 2018 року? Експериментувати можна
Будь-які дієти, як і дотримання посту — це обмеження в їжі. Але страви без м'яса теж дуже смачні і ситні. Особливо, якщо це — кабачкові оладки і котлети. Класичний рецепт
У багатьох, при одній тільки думці про лазіння, відразу починають текти слинки. Яке ж це смачне і ситне блюдо, просто не передати словами. Її обов'язково потрібно приготувати.
Варіацій на тему аджапсандали багато. Навіть у самій Грузії, в кожному місті або селі, свій оригінальний рецепт. Крім того, три республіки Закавказзя досі впевнені, що
Колись манти були відомі тільки як національне східне блюдо. Сьогодні ж їх можна побачити на святкових столах у кожній країні світу. Ситні, смачні і дуже прості в приготуванні,
Найчастіше для приготування традиційного плову використовують м'ясо свинини або баранини, але яловичина ніяк не вплине на смак страви, а навпаки, додасть йому смаку. Щоб
Багато хто пам'ятає часи, коли котлети тільки почали набувати популярність. Всім був відомий їхній теоретичний рецепт, але на практиці мало хто міг собі дозволити готувати
Не всі люблять незвичайний солодкувато-терпкий смак калини. В начинку для пирога цю ягоду найчастіше використовують не самостійно, а з іншими фруктами, наприклад, з
Саме цей вид м'яса є фаворитом серед гурманів. Соковиті рулети, наповнені різними інгредієнтами, зведуть з розуму вас одним лише своїм зовнішнім виглядом. Рецепт рулету з
Всі звикли готувати омлет на сковороді або в духовці. Але адже це єдині способи приготування цієї страви. Але, виявляється, його можна варити, багато хто здивується, і відразу
Омлет зазвичай розглядають як дитяче блюдо. Але й дорослі не відмовляться від нього, а якщо готувати, використовуючи знежирене молоко, то він підійде навіть тим, хто
У сезон кабачків зовсім незайвим буде приготувати що-небудь крім просто смажених кабачків. Цей корисний овоч, близькоспоріднений з гарбузом, може бути виготовлений у
Серед кулінарних шедеврів середньоазіатської кухні особливо виділяється плов. Під цією назвою розуміють страви переважно з рису, виготовлені за особливою технологією.
Сьогодні ми представимо вам ситне, смачне і незвичайне блюдо. Основа – ніжний кабачок, всередині якого ховається божевільна м'ясна начинка. Іноді вона доповнена овочами і
Страви з макаронних виробів з фаршем дуже ситні і смачні, при цьому готуються швидко і просто. Продукти, використані в рецептах, які описані в цій статті, доступні і недорогі,
Ніжному цукіні часто віддають перевагу перед кабачками. Він менше, акуратніше, соковитіше. Однак при смаженні втрачає свої корисні і смакові якості. Рішення є! Можна просто
Спагетті – це дуже смачне блюдо, яке багато готують на обід або вечерю. Це блюдо можна поєднувати з різними підливою з м'яса, овочів, вершків і навіть іншими гарнірами.
Літо – пора року, коли є можливість готувати страви зі свіжих овочів хоч кожен день. У цей час можна насолодитися вишуканими, корисними та дуже простими стравами. Та й, крім
Майбутній 2018 рік пройде під знаком Жовтого Земляного Собаки. А значить, і новорічний стіл потрібно продумувати так, щоб догодити собачці. Хоч вона і вважається домашнім
Чому кольорова капуста, власне, «кольорова», якщо вона біла? Відповідь на це питання лежить у двох областях. Лінгвістичній – бо як їстівна частина овоча нагадує білосніжні
Омлет з печерицями – повітряна і ситна їжа, яку варто приготувати. Класичний омлет з печерицями Інгредієнти Кількість печериць - 50 г яєць - 2 шт. молока - півсклянки
Немає кращого композиційного доповнення до морепродуктів, ніж рис. Таке поєднання дає можливість приготувати сотні апетитних, корисних низькокалорійних страв. Взяти
Долма — це різновид голубців, але замість капусти використовують виноградне листя. В якості начинки можна використовувати м'ясний фарш різних видів, рибу, булгур або рис.
Майонез і кетчуп – можливо, найпопулярніші заправки, використовувані кухарями у багатьох національних кухнях. Не меншою популярністю користується і суміш цих двох
Урізноманітнити сімейне меню, зробити звичний обід незабутнім, а вечеря – гідним кращого ресторану – сьогодні це просто. Досить вибрати відповідний настрою рецепт і
Спагетті за італійським рецептом «алла Карбонара» – один з найбільш знаменитих і улюблених способів приготування італійської пасти. Перші згадки про нього з'явилися в
Манти в духовці – досить рідкісне блюдо, яким зрадіє рідня, адже смак у нього просто чудовий, а хрустка скоринка підкорити навіть самого вибагливого гурмана. Манти в духовці
Удон — плоска тонка локшина з пшеничного борошна, є однією з найпопулярніших в китайській кухні різновидів макаронних виробів. Найчастіше з неї готують другі страви з
Куряче м'ясо для всіх вже стало досить буденним і знайомим продуктом. Внести елемент розмаїтості допоможе приготування курки по-мексиканськи. Класичний рецепт
Люля-кебаб – це універсальне м'ясне блюдо, яке вдало впишеться і в святкове меню, і в літній пікнік на свіжому повітрі. Воно являє собою довгасті котлетки невеликого розміру,
Лагман – це середньоазіатську блюдо, яке готують уйгури і дунганы, що проживають в Казахстані, Киргизії, Китаї та Узбекистані. Але, незважаючи на це, частування вже давно
Різотто – це страва італійської кухні, яке володіє незвичайним смаком і високою поживністю. Головним його складовим компонентом вважається рис, але після приготування він
Соковиті і ароматні домашні котлети миттєво пробуджують апетит навіть при одній думці про них. Але краще не мріяти, а готувати! Тим більше рецептів існує безліч. Смачні
Макарони – максимально проста і класична страва. Складно такий куховарством когось здивувати. Але варто їх приготувати зі свинячим м'ясом, додати соус і вийде блюдо, гідне
Лагман – це страва узбецької кухні, в якому об'єдналися під смачний дует домашня лагманная лапша і соус ваджи. По консистенції страва нагадує густий суп. У Середній Азії цей суп
Ніжний вершковий сир, стиглий помідор і молоді кабачки ідеально поєднуються у страві, запеченому в духовій шафі. Приготувати його нескладно, але закуска вийде настільки
Всі рецепти приготування рататуя дуже прості. Багато майстрів кулінарного жанру просто шаткують баклажан кружечками і молодий кабачок, а потім окремо їх обсмажують, з інших