Другі страви

Італійська кухня славиться тонкістю смаку, буйством фарб і феєричними ароматами. Основні інгредієнти – стиглі плоди, різноманітні сири, дарунки моря, екзотичні спеції,
Кабачки відмінно поєднуються з м'ясом, овочами, макаронами, сиром, сметаною і йогуртом. Цей овоч можна їсти сирим, варити, фарширувати, тушкувати, запікати і додавати в
Знамените слов'янське блюдо завжди асоціювалося зі спогадами з дитинства, коли недільний ранок починався з аромату сирників. Але багатьох цікавить питання, чому вони
Виробники побутової техніки не втомлюються в прагненні зацікавити прекрасну стать у придбанні на своїй продукції. На допомогу маркетологам приходять оновлений дизайн та
Завжди хочеться урізноманітнити своє повсякденне меню, зробити що-небудь смачне, відмінне, апетитне, щоб порадувати себе і своїх близьких. Але що робити, коли з продуктів
Щоб не задаватися питанням: «Чим годувати домашніх?», на замітку можна взяти кілька простих рецептів запіканок з участю грудки курки. Такі страви завжди виручать і нагодують
Плов з різними морепродуктів в своєму складі — смачне, вишукане, а також незвичайна для повсякденного столу і оригінальне блюдо, що відноситься до витонченої
Апетитні котлети – улюблене блюдо і дітей, і дорослих. І якщо класична подача з картопляним пюре і солоним огірком набридла, то не варто впадати у відчай! Наші рецепти
Не всі можуть дозволити собі перекус у вигляді піци з-за особливостей дієти, але зовсім відмовлятися від такого приємного страви теж нелегко. Саме тоді на виручку приходить
Жульєн міцно увійшов у нашу кухню. Зазвичай його готують в духовці, але не всі плити передбачають духова шафа. Для цього були винайдені рецепти жульєна на сковороді – досить
Немає нічого смачніше ароматною солянки з грибами і капустою. Це істинно російське блюдо, яке до цих пір користується популярністю. Нижче розглянемо найкращі рецепти від
Піца для багатьох людей є одним з улюблених страв. І це не дивно – чудове поєднання інгредієнтів дарує їй дійсно чудовий смак. Піца з сосисками є в деякому роді класикою,
На сьогоднішній день є кілька версій походження лазаньї. Перша з них оповідає про те, що поблизу Неаполя була знайдена стародавня кулінарна рукопис, у якій написаний рецепт
Коли не хочеться стояти невідривно біля плити, чекаючи, коли приготується їжа, на виручку приходить духовка. Різноманітні м'ясні страви, наприклад запіканка зі свининою, в
Сьогодні ми всі разом готуємо національне казахське блюдо. В своєму народі воно вважається «елітним», подається лише на свята або для дорогих гостей. Але у нас сьогодні день
Крилатий вислів «самий цимус» знайоме багатьом. Використовуючи цю словоформу в буденному вжитку, людина тим самим вказує на саму суть предмета, на самий смак. Але мало хто
Страви грузинської кухні славляться неповторним ароматом, смаком і вишуканістю. Лобіо – традиційне блюдо Грузії, його готують з квасолі різних сортів з різними добавками.
Для любителів м'яса і грибів пропонуємо приготувати наступну страву. Це смачні, соковиті, ароматні котлетки, які нікого не зможуть залишити байдужим. Базовий рецепт
Популярність страви з печінки з гучною назвою «по-царськи» прийшла завдяки чудовому смаку. Щоб результат перевершив очікування і порадував смаком, з печінкою потрібно буде
Тушкована капуста з грибами ідеально поєднується з різними гарнірами з м'яса, картоплі, супами. Крім цього, цими компонентами можна начиняти пироги, млинці та іншу випічку.
Багато хто пам'ятає часи, коли котлети тільки почали набувати популярність. Всім був відомий їхній теоретичний рецепт, але на практиці мало хто міг собі дозволити готувати
Сьогодні ми готуємо дещо помпезний! Це соковита курочка, ароматний сир і місцями ще деякі компоненти: ананаси, шпинат, томати і багато іншого. Все це ми запечемо в духовці і в
Приготування заварних млинців мало чим відрізняється від класичної методики. Різниця полягає в тому, що в млинцеве тісто додається сода або пекарський порошок в поєднанні з
Картопляні зрази, що представляють собою якусь подобу млинців з начинкою, є національним блюдом в кухнях декількох східно-європейських народів. Думки істориків про його
Лазанья з м'ясом – широкі макаронні вироби (або паста, як називають його італійці), приправлені різноманітними соусами і приготовані в духовці. Класичний варіант
Відшукати рецепт бризоля — фаршированого французького млинця — завдання, не складова багато праці. Інша справа — з безлічі варіацій вибрати ту, що найближче до серця.
Курка – один з найбільш доступних м'ясних продуктів. Якщо приготувати її смачно, а головне – завжди по-різному, вона не набридне навіть завзятим гурманам. Знають в цьому толк і
Кабачки завжди дають хороший урожай, і це прекрасна можливість приготувати з них сотні страв протягом усього сезону. Один з найбільш простих і швидких рецептів – макарони з
Лагман – це страва узбецької кухні, в якому об'єдналися під смачний дует домашня лагманная лапша і соус ваджи. По консистенції страва нагадує густий суп. У Середній Азії цей суп
Найпопулярніша страва на сніданок, звичайно ж, омлет. Добре збита яєчна суміш з додаванням різноманітних начинок не тільки порадує своїм чудовим смаком, але і подарує
Пельмені – це зручне страву, коли зовсім немає часу на приготування обіду і вечері. Здавалося б, що може бути ще простіше – поставив воду, довів до кипіння, підсолив, запустив
Чому кольорова капуста, власне, «кольорова», якщо вона біла? Відповідь на це питання лежить у двох областях. Лінгвістичній – бо як їстівна частина овоча нагадує білосніжні
Вишукана італійська паста з морепродуктами – це не тільки апетитно і дивовижно смачно, але і поживно і корисно. Судіть самі: макаронні вироби з твердих сортів пшениці
Хороший шматочок баранини прекрасний у будь-якому блюді, а якщо його загасити з овочами, то ароматний овочевий смак тільки збагатить смак м'яса. Рецепт покроково
Готування голубців з пекінської капусти набагато легше і простіше. На відміну від білокачанної, цей сорт овочу володіє м'якими листям. Крім цього, за смаком вони виходять
Фарширований болгарський перець – це улюблене блюдо багатьох росіян, так як він є не тільки дуже смачним, але і ситним. Багато хто звик вважати, що можна нафарширувати перець
Долма — це різновид голубців, але замість капусти використовують виноградне листя. В якості начинки можна використовувати м'ясний фарш різних видів, рибу, булгур або рис.
У перекладі з перської та тюркського «люля-кебаб» звучить як «трубочка з смаженого м'яса». Сама назва страви говорить про його склад і особливості. В його основі м'ясний фарш,
Існує два види соусу: один — на кисломолочної основі, а інший — на м'ясному бульйоні. І зверніть увагу на спеції і пряні трави, саме вони надають соусу різний смак. Самий
Омлет — це дуже ніжна і одночасно повітряне блюдо, яке всі звикли їсти на сніданок. Готувати його просто і легко. З цією справою зможе впоратися навіть недосвідчена
Варіацій на тему аджапсандали багато. Навіть у самій Грузії, в кожному місті або селі, свій оригінальний рецепт. Крім того, три республіки Закавказзя досі впевнені, що
Всі рецепти приготування рататуя дуже прості. Багато майстрів кулінарного жанру просто шаткують баклажан кружечками і молодий кабачок, а потім окремо їх обсмажують, з інших
Приготування курки з використанням сметани є чудовим варіантом для будь-якого випадку. Дане блюдо можна не тільки готувати для звичайного щоденного прийому їжі, але і для
На хвилі загального захоплення здоровою їжею широку популярність придбали фалафель з нуту. Незважаючи на екзотичну назву, вони досить просто готуються в домашніх умовах,
Хочете швидко і ситно нагодувати всіх членів своєї родини, ось тільки важко з вибором страви? Тоді макарони з сиром будуть найбільш підходящим варіантом. Страва сподобається
Що може бути смачніше соковитих, домашніх котлет? Для вегетаріанців рішенням даної проблеми може бути тільки варіант картопляного страви з використанням ніжного грибного
Піца – це старовинне італійське блюдо, прототип якої з'явився ще у Древньому Римі. Це – борошняна коржик з накладеними зверху помідорами, сиром, зазвичай, моцарелою або
Страви з баранини – незамінний атрибут грузинської кухні, яка наповнена яскравими і соковитими смаками. Особливо ніжною і ароматною виходить баранина, приготована в
Смачні і ароматні млинці завжди бажані на столі в будні і в свята. Вони вважаються символом сонця. Приготування не вимагає великої кількості продуктів, тому вони завжди
Однією з позитивних рис турецької кухні є велика кількість овочів і зелені у всіх стравах. Баклажан – популярний овоч в Туреччині. Його включають в багато рецепти. Деякі з них