Другі страви

Вишукана італійська паста з морепродуктами – це не тільки апетитно і дивовижно смачно, але і поживно і корисно. Судіть самі: макаронні вироби з твердих сортів пшениці
Про ліниві вареники і голубці знають багато, а ось ліниві пельмені відомі не всім. Почувши назву рецепта, можна подумати: чому їх так назвали? Відповідь проста: це блюдо
Багато хто любить ніжні, ароматні і неймовірно смачні котлети з м'яса. А адже якщо їх доповнити який-небудь смачною підливою, то вони від цього стануть ще краще. Тому якщо ви
Готування голубців з пекінської капусти набагато легше і простіше. На відміну від білокачанної, цей сорт овочу володіє м'якими листям. Крім цього, за смаком вони виходять
Який веселий пікнік на свіжому повітрі обійдеться без ароматних і гостреньких страв «з димком»? Одним з таких блюд по праву вважається люля-кебаб – легендарна закуска
Різотто – це блюдо, яке належить до італійської кухні. Готується воно з спеціального сорту круглого рису. Попередньо обсмажується на курячому жирі або маслі, оливковій олії,
Що приготувати вранці, коли зовсім немає часу на довгу трапезу? Звичайно, яєчню! Вона добре підійде на сніданок, чудово наситить і дасть сили на більшу частину дня. Також,
Здається, такі вироби вважають варениками, але сьогодні ми приготуємо пельмені з такою соковитою начинкою. Їх можна їсти з вершковим маслом, сметаною або різними соусами,
Яблука – фрукти, які є у продажу круглий рік. Їх можна купити і влітку, і взимку. Вони завжди смачні, соковиті і солодкі. А скільки всього з них можна приготувати! Сьогодні ми
У вас в надрах холодильника загубився і вистояв практично до закінчення терміну придатності кефір. Що з ним робити? Не викидати, з нього можна спекти смачні домашні кексики,
Традиційно італійське блюдо, яке за час свого існування стало відомо по всьому світу – ось, що таке паста. До неї можна готувати різні соуси, змішувати з різними овочами і
Тушкована капуста з грибами ідеально поєднується з різними гарнірами з м'яса, картоплі, супами. Крім цього, цими компонентами можна начиняти пироги, млинці та іншу випічку.
Бешамель – популярний соус європейської кухні. Він завоював визнання нескладним складом і ніжним смаком. Для його приготування спочатку робиться ру (суміш смаженої
Лазанья – улюблене всіма італійське блюдо. Пластини з тонкого тіста укладаються шарами з начинкою в соусі. Щоб скоротити досить тривалий процес готування, сучасні господині
Плов з різними морепродуктів в своєму складі — смачне, вишукане, а також незвичайна для повсякденного столу і оригінальне блюдо, що відноситься до витонченої
Кабачки завжди дають хороший урожай, і це прекрасна можливість приготувати з них сотні страв протягом усього сезону. Один з найбільш простих і швидких рецептів – макарони з
Немає нічого смачніше ароматною солянки з грибами і капустою. Це істинно російське блюдо, яке до цих пір користується популярністю. Нижче розглянемо найкращі рецепти від
За час існування цієї страви, його склад та метод приготування видозмінилися самими різними способами. Сьогодні в нашому розпорядженні класичний рецепт бігуса,
Омлет з сиром – це ідеальне блюдо для сніданку, обіду, вечері та перекусу. Користь інгредієнтів, які входять в його склад, як неоціненна для дитячого організму, так і для
Турецьку кухню багато називають найбагатшою в світі. В ній рясніють рецепти різних страв, що відрізняються вишуканим смаком. Рецепти їх приготування зберігаються
Кабачки відмінно поєднуються з м'ясом, овочами, макаронами, сиром, сметаною і йогуртом. Цей овоч можна їсти сирим, варити, фарширувати, тушкувати, запікати і додавати в
Приготування курки з використанням сметани є чудовим варіантом для будь-якого випадку. Дане блюдо можна не тільки готувати для звичайного щоденного прийому їжі, але і для
Батьківщиною бігуса називають Польщу, але в старі часи в Литві його традиційно готували на мисливських привалах, так що, можливо, було запозичене блюдо, та так успішно, що
Смачно приготовлену курку можна подавати як на свято, так і на романтичну вечерю, так і в звичайний будній день. Це універсальне блюдо, розраховане на цілу сім'ю або компанію.
Кожен з дитинства пам'ятає і любить бабусині млинці з дірочками, такі смачні і ажурні. Можна навчитися їх робити самим і годувати сім'ю таким красивим і швидким стравою.
Тефтелі, маленькі м'ясні кульки, люблять і дорослі, і діти. Ці котлетки-малятка завжди виходять дуже соковитими і надзвичайно м'якими. Відбувається це завдяки тому, що вони
Лазанья – це традиційне італійське макаронне блюдо у формі прямокутника або квадрата, прослоенное овочевим рагу, политу соусом бешамель і притрушений сиром пармезан.
Плов — це гордість різних країн, у більшості випадків його готують чоловіки. Як кажуть, що це чоловіче блюдо. На сході це блюдо вважається національним і екзотичним. В наш час
Представляємо вашій увазі татарська страва, принявшееся буденним далеко за межами власної країни. Всі чули про даному татарською страву — азу. З'ївши його один раз –
Італійська кухня славиться тонкістю смаку, буйством фарб і феєричними ароматами. Основні інгредієнти – стиглі плоди, різноманітні сири, дарунки моря, екзотичні спеції,
Хе – друге по популярності корейське блюдо, після моркви по-корейськи, природно. Цікаво, що морква – не родом з Кореї. Виходить, що саме хе залишається єдиним популярним
Не всі можуть дозволити собі перекус у вигляді піци з-за особливостей дієти, але зовсім відмовлятися від такого приємного страви теж нелегко. Саме тоді на виручку приходить
М'ясо індички теж є дієтичним, легким і зовсім нежирним, як і у курки. Але смак її більш насичений, а м'якоть набагато соковитіше. Обов'язково варто спробувати страви з
Деруни – це російське блюдо, яке зазвичай готується з картоплі. Для різноманітності в них іноді додають різні овочі. Особливо смачними і ароматними вони виходять з начинкою з
Справжній рецепт дерунів не включає в свій склад борошно. Правильна назва драніков з мукою — картопляні оладки. Всі наведені рецепти в цій статті будуть виключати
Баклажани з помідорами відмінно поєднуються і добре, що це давно вже зрозуміли кулінарні майстри. Ці два овоча – як гриби і сметана. Тобто, можна сказати, що це ідеальне
Кватро Формаджио – саме так цю легендарну піцу називають в Італії. У нас ласкаво переводять це ім'я настільки знамениті «Чотири сиру». Саме Італія дала світовій кухні дане
Суєта сучасного світу деколи не залишає часу, щоб порадувати себе смачною і незвичною їжею. Під кінець робочого дня зовсім не залишається сил для експериментів, адже попереду
Будь-які дієти, як і дотримання посту — це обмеження в їжі. Але страви без м'яса теж дуже смачні і ситні. Особливо, якщо це — кабачкові оладки і котлети. Класичний рецепт
Страви грузинської кухні славляться неповторним ароматом, смаком і вишуканістю. Лобіо – традиційне блюдо Грузії, його готують з квасолі різних сортів з різними добавками.
Баклажани, приготовані у фритюрі, є чудовою закускою до будь-якого столу. Головна перевага такої страви в тому, що вживати його можна як гарячим, так і холодним. Можна
Сьогодні м'ясо кролика – не дефіцит, воно продається у всіх фермерських магазинах і на ринку. Якщо ви прихильник здорової їжі, якщо вас хвилює власна вага – готуйте часто печеню
Ароматний омлет із зеленню універсальний! Таке блюдо підійде і в якості сніданку, і в якості обіду, і як дуже ситного денного перекусу. Кажуть, ввечері яйця краще не їсти,
Борошно Блинная зовсім недавно з'явилася на прилавках, але швидко знайшла популярність у господинь. Вона спрощує процес приготування млинців, так як все найнеобхідніше в
Таке просте і всім знайоме блюдо, як макарони з фаршем, можна приготувати кількома способами, і кожен раз воно буде ситним, смачним, а головне, швидким і простим в
Важко знайти того, хто б не любив плов. Адже цей плов, коли кожна рісинки відділяється, володіє не тільки красивим і апетитним виглядом, але і чудовим смаком. А якщо у вас є в
Капуста — продукт практично універсальний – з неї можна робити борщ і щі, її можна тушкувати і смажити, її можна солити і квасити, з нею можна робити пиріжки і навіть пироги. І все
Кожна починаюча господиня в буквальному сенсі просто мріє навчитися не тільки правильно ліпити пельмені, але й смачно готувати. Пельмені в мультиварці є самим простим
Приготування заварних млинців мало чим відрізняється від класичної методики. Різниця полягає в тому, що в млинцеве тісто додається сода або пекарський порошок в поєднанні з
Вперше з дерунами європейські країни познайомилися в 30-х роках XIX століття, коли в книзі відомого польського кулінара Я. Шытлера був опублікований їх рецепт. З тих пір це