Другі страви

Свинина і помідори – завжди вдале поєднання. Яскравий і по вигляду, і за смаковими якостями томатний соус допомагає м'яса залишатися м'яким, яким би способом воно не
Лаваш – це універсальний продукт харчування. Його можна є без усяких сторонніх домішок. Він прекрасно поєднується з будь-якою зеленню і м'ясними продуктами харчування. З ним
Тушкована картопля – це смак, знайомий з дитинства, де панувала затишна сімейна атмосфера, де було чути прохання про добавку. І нехай рецепти не будуть відрізнятися
Не пропустіть весняний сезон соковитого зеленого лука. Додайте його до вареним яйцям і полийте домашньою сметаною – корисний салатик готовий! Салат «Весняний» з зеленою
Картопля, зварений у вершках, виходить дуже ніжним. Цей гарнір може підійти до будь-якого м'яса, риби, салату. Щоб надати йому більш неординарний смак, додаються прованські
Головне у всіх рецептах – з'єднати макарони і печінку через різні соуси. Зрозуміло, є свої хитрощі і в самих легких рецептах. Насамперед, воду для макаронів треба гарненько
М'ясне суфле – це ніжне блюдо, яке можна приготувати з м'яса. Як правило, суфле асоціюється з стравами французької кулінарії. Воно завжди виходить легким і смачним, а якщо в
Цей овоч рідкісний гість у раціоні більшості людей, а даремно. Адже готувати його не складніше, ніж звичний для більшості картоплю, а користь, що міститься в ньому,
Переоцінити користь субпродукту вищої категорії – свинячого мови — непросто. Делікатес для гурманів, прикраса столу на святах, статусне страву на прийомах – це далеко не все,
Вареники на пару – страва, знайоме кожній людині. Парові «пиріжки» з начинкою можна без побоювання давати дітям. Крім того, вареники можуть стати повноцінним другим блюдом, а
Найбільш часто використовуються в кулінарії яйця – це ті, що були відварені круто. Однак навіть самі досвідчені любителі кулінарії не можуть зварити їх правильно. Найбільш
Паста з креветками – страва, що відрізняється унікальним, ніжним смаком. Багато, звісно, залежить від соусу, з яким воно подається, проте ще ніхто не залишився байдужим до
Дозріваючи одними з перших овочів навесні, даючи по два, а то й по три врожаї за сезон, кабачок заслуговує того, щоб розглянути різні способи приготування. Наприклад, млинці з
Курячі ніжки з рисом можуть стати прекрасним варіантом частування на обід або вечерю. Процес приготування цієї страви досить простий і за часом він займає не занадто багато. А
Блюдо, яке не тільки смачне, але і корисне, особливо при різних захворюваннях шлунково-кишкового тракту і органів травлення — це тефтелі, приготовані на пару. Їх можна дітям і
У кулінарії гриби гливи використовуються досить давно. Особливо вони шанувалися китайськими і японськими кулінарами, оскільки вважалися в рівній мірі корисним і смачним
Котлети з картоплі – це дієтичне блюдо, яке можна готувати як у повсякденні дні, так і під час посту і дієт. За смаком вони виходять ну просто дивовижними. Вони стануть прикрасою
Гармонійне смакове поєднання в такий пиріжкової начинці забезпечується за рахунок досить прісних яєць і гострого смаку цибулі і приправ. При цьому важливо пам'ятати, що
Рагу – це досить складна, на перший погляд, блюдо, яке вимагає тривалої термічної обробки кожного з складових його інгредієнтів. Саме тому дане блюдо рекомендується готувати
Такий морепродукт, як кальмари, відноситься до дієтичного увазі. Йому поступаються індичка, свинина і деякі інші продукти, що містять в собі велику кількість білка і
Філе – нежирне і м'яке м'ясо курки з однорідною структурою, в якому практично відсутня плівка і прожилки. Завдяки цьому воно підходить для дієтичних страв. Існує маса рецептів
Приготовлена в соєвому маринаді курка – повноцінне друге блюдо, на яке не піде багато часу. М'ясо при цьому необов'язково солити, так як підлива надає йому солоний присмак.
Страви на пару є дуже корисними, оскільки при такому приготуванні в продуктах зберігається максимальна кількість поживних речовин. В пароварці можна готувати будь-які
Сочевиця — цей вид бобових просто незамінний продукт під час посту. Його можна використовувати не тільки для приготування різних супів і каш, але і для створення котлет. До того
Корисний і недорогий овоч – кабачок — стане прекрасним доповненням раціону будь-якої сім'ї. З смачного кабачка можна приготувати безліч різноманітних страв. Досвідчені
Що можна приготувати на вечерю з фаршу — кожна господиня не раз задавалася таким питанням. А ми знаємо відповідь! Відразу кілька дивовижно смачних і колоритних страв, що
Несправедливо забутий, але цікавий і незвичайний соус до пельменів вийде з оцтом. Яскравий смак, сильний. І варіативний: можна створити кілька прекрасних заправок на базі
Смажена картопля – це всіма улюблене блюдо, яке можна робити хоч кожен день. Здавалося б, що такого особливого в цьому столі, і багато господинь вважають, що їм не треба навіть
Баклажани з помідорами відмінно поєднуються і добре, що це давно вже зрозуміли кулінарні майстри. Ці два овоча – як гриби і сметана. Тобто, можна сказати, що це ідеальне
Вергунами називають блюдо, яке відомо багатьом людям ще з дитинства під дещо іншою назвою – хмиз. Готуються вони швидко і легко, не вимагають великих грошових витрат.
Мало хто чув про таке блюді або точніше продукт, як каннеллоні, а адже це звичайні макарони, але їх відмінність у великому розмірі. Діаметр однієї макаронини становить 3 см, а
З безлічі рецептів з такими компонентами, як картопля і кабачок, найбільш вдалими і нескладні у приготуванні є запіканки. Приготування овочів в духовці зберігає їх корисні
Коли до літніх овочів ще далеко або, навпаки, вони вже пройшли, то саме час згадувати сотні страв з завжди доступних картоплі і капусти. Ці продукти дуже прості і легко
Запіканка з баклажанів – улюблене багатьма блюдо. Вона може стати повноцінним вечерею для всієї родини і ситним частуванням на святі. Використовуючи додаткові інгредієнти,
Поряд з іншими видами морської риби тріска відрізняється низькою вартістю і досить великим вмістом корисних речовин. Велика кількість тваринного білка здатне замістити
Булгур, або середземноморський рис, став досить популярним, особливо серед людей, які дотримуються правильного і здорового харчування. І це не дивно, так як цей злак має у
Пробували коли-то паштет з оселедця? Якщо ні, то швидше приступайте до його приготування. Повірте, сподобається так сильно, що ви ніколи більше не будете брати паштети в
Як відмінно підсмажити картоплю і як приготувати з ним опеньки з золотистою скоринкою? Все це нескладно, коли є правильні поради і надійні рецепти. Рецепт приготування
Запіканки самі по собі є простими і не потребують тимчасових витрат стравами – досить змішати певні продукти і відправити їх готуватися в духовку — але від цього не менш
Такі котлети часто називають котлетами «з сюрпризом», хоча в різних національних кухнях у них є безліч інших назв. Якщо не попереджати гостей про сюрприз заздалегідь, то,
Котлети з підливою мало кого можуть залишити байдужим. Однак часте вживання смажених продуктів не завжди йде на користь здоров'ю. Зовсім інша справа – страви, приготовлені в
В Японії страви з рису, та й сам рис, шанують як священну їжу. Навіть саме слово «гохан», яке застосовується для позначення цього злаку, символізує всю уживану японцями їжу в
Гуляш «приїхав» до нас з Угорщини. Це національне блюдо угорських жителів. І приготування його завжди вважалося святом. Саме блюдо за традицією має готуватися під відкритим
Досить незвичайне блюдо, яке ми вам подамо. Будемо запікати картоплю в духовці. Причому не тільки білокачанну, але і брокколі і цвітну. Спробуйте, вам обов'язково
В будь-якому будинку набагато частіше можна зустріти м'ясні котлети, а не рибні. Давайте вводити нові традиції і частіше готувати з риби. Це не тільки корисно, але й смачно.
Подрібнене м'ясо, укладене в вафельні коржі, вважається досить відомим стравою. Не боячись експериментувати, можна змінювати складові рецепту і технологію його
Китай — країна дивовижної цивілізації з не менш дивними кулінарними традиціями. Кожна страва — твір мистецтва, в користь якого можна не сумніватися. Сам по собі прийом їжі
Рис з овочами готують практично в усьому світі, і кожна країна може похвалитися своїм рецептом. Варіантів багато: рис тушкований в казані, смажена на сковороді, томлений в
Курячі котлети з капустою в приготуванні дуже прості і смачні. Присутність капусти робить їх більш соковитими, а аромат готового страви просто непередаване. Розглянемо
Ковбаса – це одна з найдавніших закусок, яка не втратила своєї популярності протягом століть. Відомо, що ще в Стародавньому Римі виробництво цього продукту здійснювалося в