Рецепти страв

Макова начинка традиційно використовується в багатьох рецептах випічки. З неї готують пироги, булочки, рулети і всіляке печиво. Також вона часто використовується в якості
Завдяки своєму складу і властивостям вівсяна мука вважається однією з найбільш корисних і доступних. Високий вміст білка, харчових волокон, амінокислот, мікроелементів і
Всі ми з дитинства звикли їсти таке традиційне для нас страву, як котлети. Воно здається буденним і банальним, адже його готують як вдома, так і в дитячих садках і школах. Ну чим
Шматок м'яса, приготований цілком зі спеціями і ароматними травами – найкраще прикраса святкового і повсякденного столу. Це древній спосіб приготування видобутку, наші
М'ясо індички – одне з найбільш корисних і дієтичних видів. Цікавий факт – м'ясні волокна цієї птиці містять в собі достатню кількість натрію, або просто солі. Тому готувати її
Багато жінок на дієті часто зриваються, тому що змушені витрачати в 2 рази більше часу на приготування двох різних раціонів харчування: дієтичного для себе і спокусливо
Завдяки багатому вітамінному складу та специфічному екзотичному смаком лимон користується великим попитом у населення. Цей фрукт застосовують в кондитерському,
Курячі сердечка, приготовані з любов'ю і з використанням деяких секретів, стають неймовірно смачним блюдом. Мініатюрні розміри субпродукту не віднімають його позитивних
Двостулкові молюски, мідії улюблені гурманами і дієтологами за їх смакові якості, низьку калорійність, практично повна відсутність жирів і вуглеводів, а також великий
Тірамісу – десерт, який у класичному виконанні готується з додаванням сирих яєць, але якщо немає бажання ризикувати, можна приготувати його і без них. Безпечний і одночасно
Риба вважається дуже смачним й корисним продуктом, який відмінно підходить для повсякденного, святкового і навіть дієтичного меню. Вона відмінно поєднується з різними
Для того щоб приготувати смачний і приємний десерт, не потрібно кваліфікація досвідченого кулінара. Сирне печиво «Трикутники» — це випічка спеціально для тих, хто любить
Свинячі реберця — це дуже поживний і дуже ситний продукт. Вони відмінно поєднуються з будь-якими гарнірами – з овочами, крупами, салатами і підливою з різних соусів. Якщо ви
Риба поживна і прекрасна в будь-якому вигляді. Різноманітність можливостей творити в кулінарному плані страви з неї величезна. Рибка може не вгадуватися на тарілці, а
Пироги та пиріжки — улюблені ласощі кожного. Це блюдо бере свої витоки ще з царської Русі. Гостинність багатьох російських господинь оцінювали по тому, як були приготовані
Як приготувати максимально простий, але оригінальний і навіть корисний десерт? Легко! Для цього потрібно йогурт, причому як натурального, так і будь-якого іншого смаку.
Курка – один з найпоширеніших сортів м'яса, які традиційно використовуються в приготуванні різних страв. Суп найчастіше готують з грудки або крилець, перший варіант – більш
Вишня – широко розповсюджене дерево на просторах колишнього союзу. До його плодам всі звикли з дитинства і не усвідомлюють, наскільки чудовий склад в одній маленькій ягідці.
Соєвий соус – продукт, яким ми зобов'язані Азії. Цей продукт, одержуваний шляхом зброджування соєвих бобів, чудово підходить для приготування багатьох страв: риби, м'яса,
Картопля по-французьки – це страва з ароматною і хрусткою скоринкою, відоме ще під назвою Гратен. Придуманий він був французькими бідняками, які через брак грошей на олію не
Важливою частиною корисного і правильного раціону харчування людини є гарячі страви. До них відносять і супи, які готуються в самому різноманітному вигляді. У
Навряд чи наші далекі предки розуміли, що морква містить цілий комплекс корисних речовин, але, вживаючи її в їжу протягом багатьох поколінь, досвідченим шляхом прийшли до тих
Чіабатта – це різновид італійського білого хліба. Вона має пористу та повітряної структурою, а зверху покрита хрусткою скоринкою. Приблизно з кінця 90-х років цей вид хліба
Слово «равіолі» все більше і більше на слуху у громадян нашої країни. А що це таке, власне, і чому так стали називати всіма улюблені пельмені? Давайте розберемося. Равіолі — це
Корисна і поживна сочевиця готується досить швидко. Вона ідеально підходить на гарнір як в літній період, так і в зимовий. Зігріваюча, поживна, неймовірно смачна і
Якщо ви щасливчик і у вас є цілий свинячий окіст, необхідно вміти його смачно запекти. Такого шматка м'яса вистачить надовго, і він може служити не просто закускою, а й
Ніжне куряче філе по праву вважається одним із самих смачних і дієтичних. А його тонкий смак відмінно поєднується з безліччю різних продуктів. Тому зовсім не дивно, що існує так
У багатьох з нас з теплої пори в морозилці лежать контейнери з ягодами, але не всі знають, що можна створити з них. Якщо ви з таких людей, то зараз ми познайомимо вас з кращої
Якщо ви хочете побалувати своїх близьких чимось смачненьким, то кращим способом продемонструвати свої видатні кулінарні здібності стане приготування Монастирської хати.
Приготувати печиво на домашній кухні можна з легкістю, навіть не маючи великих кулінарних талантів. При цьому допускаються експерименти з інгредієнтами, додаючи в тісто
Айва — незвичайний плід, що зовні нагадує яблуко. Але багато хто не вважають його краще вживати в сирому вигляді. Так як айва має кислуватий смак і до того ж ще в'яже. Але якщо
Завжди може вийти ситуація, при якій гості опиняться вже піднімаються по сходах, а в будинку не буде нічого до чаю. Але якщо в будинку є мікрохвильовка, то проблем немає, тому що
Ось і зима вже не за горами. Всі господині запасають овочі на зиму і займаються заготівлями. Які ж рецепти салату з буряка та моркви на зиму є найбільш виграшними? Салат з буряка
Смачні і ароматні котлети з підливою – одне з найулюбленіших страв у багатьох сім'ях. Готувати їх дуже просто і легко, тому навіть недосвідчений кулінар зможе приготувати
Нагетси – дуже смачні і легкі при приготуванні напівфабрикати з м'яса птиці. Їх можна готувати різними способами, наприклад, в мікрохвильовій печі. Цей спосіб приготування
Буряк – звичний для нашої країни коренеплід, без якого не обходиться приготування бурячників, салатів і вінегретів, різних супів. З'явилася вона у нас під час існування
Варіацій на тему домашньої випічки існує дуже багато, але безперечний лідер серед пирогів – шарлотка. Вона може стати основою для сніданку, десертом на обід або вечерю, або
На Русі дріжджі не використовувалися для випічки хліба. Для цього робили закваску. Вона діє нітрохи не гірше і набагато довше зберігається. А можна спекти хліб і зовсім без
Кабачки настільки впевнено зайняли місце в нашому раціоні, що за уявною простотою і доступністю цього овоча (хоча, з точки зору ботаніки, це ягода) ми, часом незаслужено
Адепти правильного харчування практикують певне правило – вживання в їжу риби хоча б 3-4 рази на тиждень. Саме тому постає питання про різноманітність в домашній скарбничці
Асорті на зиму з маринованих овочів – ароматне, просте у приготуванні десерт, який дозволить взимку насолодитися смаком всіх літніх овочів відразу. Кращий рецепт заготівлі
Ресторанні страви є смачними і ароматними. Відтворити деякі з рецептів можна в домашніх умовах. Одним з самих незвичайних є приготування копченостей. Свинячі вуха поєднують
Медівник (медовий торт) – один з найбільш смачних і всім відомих десертів. Його готують на свята й у вихідні, вдосконалюють і додають секретні інгредієнти. Але головне те, що
Буряк – овоч, який присутній на столах часто, тому багато людей не роблять з нього заготовок, бо з нього можна завжди зробити свіжий салат. Але, незважаючи на те, що багато хто не
Заливне з щуки має ідеально ніжним смаком, крім того, бульйон з цієї риби виходить прозорим. Саме ж м'ясо відрізняється малим вміст кісток, має білий колір і чудово виглядає в
Хто не любить дивовижно смачне блюдо — запечену в духовці ароматну курячу грудку? Привабливість її в тому, що грудка – продукт низькокалорійний. Але з іншого боку, дієтичні
Зазвичай такий салат подається з соковитим курячим філе. Але сьогодні ми вирішили зробити виняток і замінили всю курку червоною рибою, а саме сьомгою. Буде дуже насичено,
Завдяки появі силіконових форм для випічки робота господинь на кухні зменшилася вдвічі. Оскільки ці форми не вимагають додаткових маніпуляцій перед випіканням і дуже легко
Збиті вершки — це дивовижне ласощі з ніжною і повітряної консистенції. Їх часто використовують для різноманітних десертів, випічки, для фруктів і інших солодких страв. У
Дуже великою популярністю зараз набирають різні салати з додаванням в них моркви по-корейськи. Це і недивно, так як на приготування такого салату не потрібно багато вашого