
Варення на Русі варили з давніх-давен, причому спочатку воно називалося «увар» і являло собою ягоди, зварені до желеподібного стану разом з медом. Сьогодні склад варення

Багато жінок не люблять возитися з пирогами. Поширені причини такої нелюбові: небажання бруднити руки під час вимішування тіста і значні, як їм здається, витрати часу на

З настанням осені багато йдуть у ліс за збором грибів, в цей час як раз починається самий пік їх активного росту. Часто грибники приходять з лісу з повними кошиками і мішками

Що може бути смачніше і ароматні запеченої в духовці курки? Таке блюдо можна з гордістю поставити на святковий стіл. Рум'яна кірочка, ніжне і соковите м'ясо – все, що потрібно

М'ясо індички – одне з найбільш корисних і дієтичних видів. Цікавий факт – м'ясні волокна цієї птиці містять в собі достатню кількість натрію, або просто солі. Тому готувати її

Всі ми з дитинства звикли їсти таке традиційне для нас страву, як котлети. Воно здається буденним і банальним, адже його готують як вдома, так і в дитячих садках і школах. Ну чим

Завдяки багатому вітамінному складу та специфічному екзотичному смаком лимон користується великим попитом у населення. Цей фрукт застосовують в кондитерському,

Багато жінок на дієті часто зриваються, тому що змушені витрачати в 2 рази більше часу на приготування двох різних раціонів харчування: дієтичного для себе і спокусливо

Двостулкові молюски, мідії улюблені гурманами і дієтологами за їх смакові якості, низьку калорійність, практично повна відсутність жирів і вуглеводів, а також великий

Тірамісу – десерт, який у класичному виконанні готується з додаванням сирих яєць, але якщо немає бажання ризикувати, можна приготувати його і без них. Безпечний і одночасно

Як приготувати максимально простий, але оригінальний і навіть корисний десерт? Легко! Для цього потрібно йогурт, причому як натурального, так і будь-якого іншого смаку.

Для того щоб приготувати смачний і приємний десерт, не потрібно кваліфікація досвідченого кулінара. Сирне печиво «Трикутники» — це випічка спеціально для тих, хто любить

Чіабатта – це різновид італійського білого хліба. Вона має пористу та повітряної структурою, а зверху покрита хрусткою скоринкою. Приблизно з кінця 90-х років цей вид хліба

Свинячі реберця — це дуже поживний і дуже ситний продукт. Вони відмінно поєднуються з будь-якими гарнірами – з овочами, крупами, салатами і підливою з різних соусів. Якщо ви

Риба поживна і прекрасна в будь-якому вигляді. Різноманітність можливостей творити в кулінарному плані страви з неї величезна. Рибка може не вгадуватися на тарілці, а

Якщо ви хочете побалувати своїх близьких чимось смачненьким, то кращим способом продемонструвати свої видатні кулінарні здібності стане приготування Монастирської хати.

Риба вважається дуже смачним й корисним продуктом, який відмінно підходить для повсякденного, святкового і навіть дієтичного меню. Вона відмінно поєднується з різними

Пироги та пиріжки — улюблені ласощі кожного. Це блюдо бере свої витоки ще з царської Русі. Гостинність багатьох російських господинь оцінювали по тому, як були приготовані

Навряд чи наші далекі предки розуміли, що морква містить цілий комплекс корисних речовин, але, вживаючи її в їжу протягом багатьох поколінь, досвідченим шляхом прийшли до тих

Нагетси – дуже смачні і легкі при приготуванні напівфабрикати з м'яса птиці. Їх можна готувати різними способами, наприклад, в мікрохвильовій печі. Цей спосіб приготування

Соєвий соус – продукт, яким ми зобов'язані Азії. Цей продукт, одержуваний шляхом зброджування соєвих бобів, чудово підходить для приготування багатьох страв: риби, м'яса,

Курка – один з найпоширеніших сортів м'яса, які традиційно використовуються в приготуванні різних страв. Суп найчастіше готують з грудки або крилець, перший варіант – більш

Якщо ви щасливчик і у вас є цілий свинячий окіст, необхідно вміти його смачно запекти. Такого шматка м'яса вистачить надовго, і він може служити не просто закускою, а й

Важливою частиною корисного і правильного раціону харчування людини є гарячі страви. До них відносять і супи, які готуються в самому різноманітному вигляді. У

Вишня – широко розповсюджене дерево на просторах колишнього союзу. До його плодам всі звикли з дитинства і не усвідомлюють, наскільки чудовий склад в одній маленькій ягідці.

Ніжне куряче філе по праву вважається одним із самих смачних і дієтичних. А його тонкий смак відмінно поєднується з безліччю різних продуктів. Тому зовсім не дивно, що існує так

Слово «равіолі» все більше і більше на слуху у громадян нашої країни. А що це таке, власне, і чому так стали називати всіма улюблені пельмені? Давайте розберемося. Равіолі — це

Картопля по-французьки – це страва з ароматною і хрусткою скоринкою, відоме ще під назвою Гратен. Придуманий він був французькими бідняками, які через брак грошей на олію не

Корисна і поживна сочевиця готується досить швидко. Вона ідеально підходить на гарнір як в літній період, так і в зимовий. Зігріваюча, поживна, неймовірно смачна і

У багатьох з нас з теплої пори в морозилці лежать контейнери з ягодами, але не всі знають, що можна створити з них. Якщо ви з таких людей, то зараз ми познайомимо вас з кращої

Приготувати печиво на домашній кухні можна з легкістю, навіть не маючи великих кулінарних талантів. При цьому допускаються експерименти з інгредієнтами, додаючи в тісто

Завжди може вийти ситуація, при якій гості опиняться вже піднімаються по сходах, а в будинку не буде нічого до чаю. Але якщо в будинку є мікрохвильовка, то проблем немає, тому що

Адепти правильного харчування практикують певне правило – вживання в їжу риби хоча б 3-4 рази на тиждень. Саме тому постає питання про різноманітність в домашній скарбничці

Ось і зима вже не за горами. Всі господині запасають овочі на зиму і займаються заготівлями. Які ж рецепти салату з буряка та моркви на зиму є найбільш виграшними? Салат з буряка

Смачні і ароматні котлети з підливою – одне з найулюбленіших страв у багатьох сім'ях. Готувати їх дуже просто і легко, тому навіть недосвідчений кулінар зможе приготувати

Секрети східної кулінарії ввібрали в себе мудрість кочових народів. Роки життя в суворих умовах пустелі навчили древніх тюрків цінувати те, що дає природа і правильно

Варіацій на тему домашньої випічки існує дуже багато, але безперечний лідер серед пирогів – шарлотка. Вона може стати основою для сніданку, десертом на обід або вечерю, або

Айва — незвичайний плід, що зовні нагадує яблуко. Але багато хто не вважають його краще вживати в сирому вигляді. Так як айва має кислуватий смак і до того ж ще в'яже. Але якщо

На Русі дріжджі не використовувалися для випічки хліба. Для цього робили закваску. Вона діє нітрохи не гірше і набагато довше зберігається. А можна спекти хліб і зовсім без

Буряк – звичний для нашої країни коренеплід, без якого не обходиться приготування бурячників, салатів і вінегретів, різних супів. З'явилася вона у нас під час існування

Кабачки настільки впевнено зайняли місце в нашому раціоні, що за уявною простотою і доступністю цього овоча (хоча, з точки зору ботаніки, це ягода) ми, часом незаслужено

Заливне з щуки має ідеально ніжним смаком, крім того, бульйон з цієї риби виходить прозорим. Саме ж м'ясо відрізняється малим вміст кісток, має білий колір і чудово виглядає в

Ресторанні страви є смачними і ароматними. Відтворити деякі з рецептів можна в домашніх умовах. Одним з самих незвичайних є приготування копченостей. Свинячі вуха поєднують

Зазвичай такий салат подається з соковитим курячим філе. Але сьогодні ми вирішили зробити виняток і замінили всю курку червоною рибою, а саме сьомгою. Буде дуже насичено,

Асорті на зиму з маринованих овочів – ароматне, просте у приготуванні десерт, який дозволить взимку насолодитися смаком всіх літніх овочів відразу. Кращий рецепт заготівлі

Завдяки появі силіконових форм для випічки робота господинь на кухні зменшилася вдвічі. Оскільки ці форми не вимагають додаткових маніпуляцій перед випіканням і дуже легко

Буряк – овоч, який присутній на столах часто, тому багато людей не роблять з нього заготовок, бо з нього можна завжди зробити свіжий салат. Але, незважаючи на те, що багато хто не

Медівник (медовий торт) – один з найбільш смачних і всім відомих десертів. Його готують на свята й у вихідні, вдосконалюють і додають секретні інгредієнти. Але головне те, що

Хто не любить дивовижно смачне блюдо — запечену в духовці ароматну курячу грудку? Привабливість її в тому, що грудка – продукт низькокалорійний. Але з іншого боку, дієтичні