Практично кожен з нас зустрічався з цим словом, особливо в галузі японської кухні, а деякі навіть пробували на смак, як додаток до суші або сашимі. Мало хто знає, що більшість
Кукурудза – це рослина родини злакових, яке окультурено людьми і вирощується з давніх часів. Перші згадки про неї були ще 8500 років тому, а її батьківщиною вважають Мексику.
Червона ікра вважається найвишуканішим і поширеним делікатесом у світі, адже вона не тільки володіє незрівнянним смаком, але в складі даного продукту включено велику
Страви на мангалі прийшли до нас з Кавказу. Головне в них – звичайно ж м'ясо. Можна використовувати свинину, яловичину і навіть дичину, але самий хороший шашлик виходить з
Стрімко наближаються теплі дні, а з ними виїзди на берег водойми або просто в ліс. Невід'ємною частиною такого виду відпочинку є шашлик. Існує велика кількість рецептів,
Під самим звичним для російського вуха назвою «мангольд» ховається листова буряк, є своєрідною різновидом листового салату. І мова йде не про тих листах, які виростають на
Сир належить до категорії кисломолочних продуктів. В основному його отримують з молока або кефіру — під час певної обробки відбувається відділення утворилася в молоці
Смакові властивості хрону відомі людству давно. Ще за часів Київської Русі його щодня вживали з холодними і гарячими стравами. Завдяки високим показникам родючості, він був
Суші – унікальне блюдо з Японії, яке із задоволенням готують вдома. Навіть якщо всі назви продуктів в рецепті ясні, то не кожен розуміє, що таке рис для суші. Цей момент є
Сучасні модні тенденції здорового способу життя і харчування змушують нас повністю коригувати весь свій раціон і вживати страви з корисних і натуральних продуктів. Однак,
Яйця — звичний продукт, який є в кожному холодильнику. Це і ситне блюдо на сніданок, і смачна випічка, і важливий інгредієнт салатів, та хіба мало способів їх використання. А що
Разом з приємними спогадами про приготування вафель в дитинстві — смачний запах з кухні, гірка з золотистих трубочок з вареним згущеним молоком всередині на великій тарілці,
Для ідеально приготованого десерту на свято не вистачає однієї маленької деталі. Якщо залити домашній десерт шоколадом, він стане зовсім таким, як у дитячому ресторані.
Всі звикли вживати в їжу покупної майонез, адже його можна зробити самостійно. Головне потрібно знати основний принцип приготування та складові компоненти. По суті, його
Кріп – це однорічна трав'яниста рослина з вираженим пряним запахом з родини Зонтичних. Монотипное, існує єдиний вид – Кріп городній або пахучий. Зовнішній вигляд: прямий
Технологія приготування тіста має безліч варіантів. Воно виходить різний, але, безсумнівно, одне: чим рыхлее випічка, тим вона смачніша. Чому тісто стає рихлим і легким? На
Бертолетия, широко відома як американський або бразильський горіх, виростає в Бразилії, Гайані, Перу, Болівії, Венесуелі, Колумбії. Не дивлячись на те, що цей плід і
Запіканка з макаронів відноситься до страв простого приготування. Дуже часто її готують із залишків вчорашньої вечері після їх раціонального використання. Просто потрібно
Утворилося слово «кляр» від французького clair, що в перекладі означає «рідкий». По суті, це рідке тісто, в якому вмочують продукт перед тепловою обробкою, а саме спекотною.
Кисломолочні продукти давно займають почесне місце в раціоні кожної людини, яка стежить за своїм здоров'ям. Завдяки процесам бродіння, які складають основу приготування
По всьому світу знайдуться любителі східної кухні. Оригінальні поєднання спецій, безліч поживних страв з м'яса і інші секрети підкорили серця тисяч людей. Особливою
Млинці, приготовані з овочів, є смачним і ситним блюдом. Білоруська кухня пропонує готувати картопляні оладки, які називаються дерунами. Традиційно це блюдо відноситься
Рис є однією з найдавніших культур у світі. Налічують близько 150 видів, а також більше 8 тис. штучно виведених сортів. Він володіє великою кількістю корисних властивостей,
Піца — одна назва говорить про щось дуже смачне і апетитному. Навіть вимовляючи це слово, згадується запах смакоти і в шлунку починається переполох. Яка смачна і ароматна ця
Сьогодні майонез є самим поширеним соусом для багатьох страв. Його смакові якості оцінили давно, але саме зараз багато господинь стали задаватися питанням про його користь у
Останнім часом садівники люблять відкривати для себе незвичайні, екзотичні рослини. Одне з таких – «сонячна ягода» родом з Південної Америки – санберрі. Ця рослина є
Великдень без паски — все одно, що Новий рік без ялинки. Це дійсно так, оскільки паска — один із символів православного свята. На кожному великодньому столі, в кожній російській
Черемшу сміливо можна назвати дивовижним рослиною, оскільки вона схожа на конвалію, за смаковими якостями нагадує часник, але при цьому належить до роду цибулевих. У цієї
Йод – це дуже важливий мікроелемент, який відповідає за регуляцію білкового, жирового і водно-електролітного обміну. Крім того, він допомагає регулювати всмоктування
Про користь свіжого імбиру відомо кожному. Його використовують, в основному, для очищення організму, підвищення імунітету і в якості ефективного засобу для схуднення. З
Великдень – це самий головний, самий радісний і урочистий з усіх християнських свят. Слово «пасха» – єврейське, воно означає «проходження» і «звільнення». Великдень для
Фісташкове дерево на Сході називається «деревом життя». Колись ці горіхи використовувалися стародавніми персами як валюта. Сьогодні фісташки люблять у всіх світі за їх
У літній час, коли на вулиці неймовірна спека, високою популярністю користуються охолоджуючі напої, будь то чай або сік. Але, як правило, їх доводиться купувати. В домашніх
Ця рослина є важливою складовою частиною багатьох страв перської кухні, звідки і почалося поширення шпинату по всьому світу. На сьогоднішній день вживання шпинату в їжу дуже
Соус бешамель також ще називають білим соусом. Це кулінарне винахід підвищує поживну цінність продукту, робить готову страву соковитіше. Ще соус впливає на кінцевий колір і
Вареники – досить широко відоме українське блюдо. У більшості випадків варіативність його смаків визначається начинкою, але необхідно визнати, що значною мірою вона
Зазвичай наші пізнання про виноград обмежуються його дивними смаковими властивостями, різноманіттям порід виноградної лози та її витонченим виглядом. Крім цього, згадка
При оформленні столу, крім його зовнішнього вигляду, потрібно звернути увагу на умови комфорту гостей – при правильній сервіровці людям буде зручно спілкуватися, і
Таке блюдо, як млинці, на Русі робили майже в кожному будинку: хто з чого міг, залежно від достатку родини, кожен підбирав найвигідніший для себе і близьких рецепт. На свята
Великдень – це одне з найбільш шанований християнських свят. Він пов'язаний з великою кількістю різноманітних обрядів і традицій. Традиційно люди ходять до церкви, щоб
Якщо мова йде про капусту суцвіттями, то уявляємо, знайома з дитинства «цвітна капуста» зі світлим стеблом і біло-молочними шапочками квітів. Останнім часом, все частіше
Чебуреки вперше почали створювати для своїх сімей тюркські, а також монгольські народи. Поступово рецепти перекочували в інші країни і набули особливого поширення.
У маракуйю закохається кожен, хто, відвідавши тропічні країни, спробує цей зрілий плід. Приємне поєднання кисло-солодкого смаку з екзотичними нотками нікого не залишить
Лавашем називають одну з різновидів випічки, яка в багатьох країнах служить прекрасною заміною хліба. При цьому рецепти цієї страви мають певні відмінності – це залежить від
Людство використовує базилік в кулінарії і медицині вже багато століть. Батьківщиною його вважається Азія, а саме — Іран і деякі райони Індії. В Індії, наприклад, він взагалі
Ізюм — один з найцінніших сухофруктів, адже після висушування винограду його корисні властивості в кілька разів примножуються. В даному продукті багато вітамінів, мікро - і
«Китайський агрус» — ворсистий плід коричневого кольору з зеленою м'якоттю всередині, всіяною в середині чорними дрібними зернятками. За смаком нагадує нашу полуницю, а
Їжа відіграє важливу роль у нашому житті. Для того, щоб їжа приносила максимальну користь для нашого здоров'я, потрібно дуже уважно ставитися до її вибору і приготування.
Млинці є традиційною російською стравою. Млинцями можна нагодувати цілу сім'ю, поставити їх на святковий стіл, порадувати нежданих гостей. Існує безліч варіантів