Практично кожен з нас зустрічався з цим словом, особливо в галузі японської кухні, а деякі навіть пробували на смак, як додаток до суші або сашимі. Мало хто знає, що більшість
Кукурудза – це рослина родини злакових, яке окультурено людьми і вирощується з давніх часів. Перші згадки про неї були ще 8500 років тому, а її батьківщиною вважають Мексику.
Червона ікра вважається найвишуканішим і поширеним делікатесом у світі, адже вона не тільки володіє незрівнянним смаком, але в складі даного продукту включено велику
Стрімко наближаються теплі дні, а з ними виїзди на берег водойми або просто в ліс. Невід'ємною частиною такого виду відпочинку є шашлик. Існує велика кількість рецептів,
Страви на мангалі прийшли до нас з Кавказу. Головне в них – звичайно ж м'ясо. Можна використовувати свинину, яловичину і навіть дичину, але самий хороший шашлик виходить з
Під самим звичним для російського вуха назвою «мангольд» ховається листова буряк, є своєрідною різновидом листового салату. І мова йде не про тих листах, які виростають на
Сир належить до категорії кисломолочних продуктів. В основному його отримують з молока або кефіру — під час певної обробки відбувається відділення утворилася в молоці
Сучасні модні тенденції здорового способу життя і харчування змушують нас повністю коригувати весь свій раціон і вживати страви з корисних і натуральних продуктів. Однак,
Суші – унікальне блюдо з Японії, яке із задоволенням готують вдома. Навіть якщо всі назви продуктів в рецепті ясні, то не кожен розуміє, що таке рис для суші. Цей момент є
Разом з приємними спогадами про приготування вафель в дитинстві — смачний запах з кухні, гірка з золотистих трубочок з вареним згущеним молоком всередині на великій тарілці,
Смакові властивості хрону відомі людству давно. Ще за часів Київської Русі його щодня вживали з холодними і гарячими стравами. Завдяки високим показникам родючості, він був
Всі звикли вживати в їжу покупної майонез, адже його можна зробити самостійно. Головне потрібно знати основний принцип приготування та складові компоненти. По суті, його
Яйця — звичний продукт, який є в кожному холодильнику. Це і ситне блюдо на сніданок, і смачна випічка, і важливий інгредієнт салатів, та хіба мало способів їх використання. А що
Для ідеально приготованого десерту на свято не вистачає однієї маленької деталі. Якщо залити домашній десерт шоколадом, він стане зовсім таким, як у дитячому ресторані.
Кріп – це однорічна трав'яниста рослина з вираженим пряним запахом з родини Зонтичних. Монотипное, існує єдиний вид – Кріп городній або пахучий. Зовнішній вигляд: прямий
Технологія приготування тіста має безліч варіантів. Воно виходить різний, але, безсумнівно, одне: чим рыхлее випічка, тим вона смачніша. Чому тісто стає рихлим і легким? На
Бертолетия, широко відома як американський або бразильський горіх, виростає в Бразилії, Гайані, Перу, Болівії, Венесуелі, Колумбії. Не дивлячись на те, що цей плід і
Запіканка з макаронів відноситься до страв простого приготування. Дуже часто її готують із залишків вчорашньої вечері після їх раціонального використання. Просто потрібно
Утворилося слово «кляр» від французького clair, що в перекладі означає «рідкий». По суті, це рідке тісто, в якому вмочують продукт перед тепловою обробкою, а саме спекотною.
Кисломолочні продукти давно займають почесне місце в раціоні кожної людини, яка стежить за своїм здоров'ям. Завдяки процесам бродіння, які складають основу приготування
По всьому світу знайдуться любителі східної кухні. Оригінальні поєднання спецій, безліч поживних страв з м'яса і інші секрети підкорили серця тисяч людей. Особливою
Млинці, приготовані з овочів, є смачним і ситним блюдом. Білоруська кухня пропонує готувати картопляні оладки, які називаються дерунами. Традиційно це блюдо відноситься
Рис є однією з найдавніших культур у світі. Налічують близько 150 видів, а також більше 8 тис. штучно виведених сортів. Він володіє великою кількістю корисних властивостей,
Сьогодні майонез є самим поширеним соусом для багатьох страв. Його смакові якості оцінили давно, але саме зараз багато господинь стали задаватися питанням про його користь у
Останнім часом садівники люблять відкривати для себе незвичайні, екзотичні рослини. Одне з таких – «сонячна ягода» родом з Південної Америки – санберрі. Ця рослина є
Піца — одна назва говорить про щось дуже смачне і апетитному. Навіть вимовляючи це слово, згадується запах смакоти і в шлунку починається переполох. Яка смачна і ароматна ця
Великдень без паски — все одно, що Новий рік без ялинки. Це дійсно так, оскільки паска — один із символів православного свята. На кожному великодньому столі, в кожній російській
Черемшу сміливо можна назвати дивовижним рослиною, оскільки вона схожа на конвалію, за смаковими якостями нагадує часник, але при цьому належить до роду цибулевих. У цієї
Про користь свіжого імбиру відомо кожному. Його використовують, в основному, для очищення організму, підвищення імунітету і в якості ефективного засобу для схуднення. З
Йод – це дуже важливий мікроелемент, який відповідає за регуляцію білкового, жирового і водно-електролітного обміну. Крім того, він допомагає регулювати всмоктування
Великдень – це самий головний, самий радісний і урочистий з усіх християнських свят. Слово «пасха» – єврейське, воно означає «проходження» і «звільнення». Великдень для
Фісташкове дерево на Сході називається «деревом життя». Колись ці горіхи використовувалися стародавніми персами як валюта. Сьогодні фісташки люблять у всіх світі за їх
Ця рослина є важливою складовою частиною багатьох страв перської кухні, звідки і почалося поширення шпинату по всьому світу. На сьогоднішній день вживання шпинату в їжу дуже
Вареники – досить широко відоме українське блюдо. У більшості випадків варіативність його смаків визначається начинкою, але необхідно визнати, що значною мірою вона
У літній час, коли на вулиці неймовірна спека, високою популярністю користуються охолоджуючі напої, будь то чай або сік. Але, як правило, їх доводиться купувати. В домашніх
Соус бешамель також ще називають білим соусом. Це кулінарне винахід підвищує поживну цінність продукту, робить готову страву соковитіше. Ще соус впливає на кінцевий колір і
Зазвичай наші пізнання про виноград обмежуються його дивними смаковими властивостями, різноманіттям порід виноградної лози та її витонченим виглядом. Крім цього, згадка
Великдень – це одне з найбільш шанований християнських свят. Він пов'язаний з великою кількістю різноманітних обрядів і традицій. Традиційно люди ходять до церкви, щоб
При оформленні столу, крім його зовнішнього вигляду, потрібно звернути увагу на умови комфорту гостей – при правильній сервіровці людям буде зручно спілкуватися, і
Таке блюдо, як млинці, на Русі робили майже в кожному будинку: хто з чого міг, залежно від достатку родини, кожен підбирав найвигідніший для себе і близьких рецепт. На свята
Якщо мова йде про капусту суцвіттями, то уявляємо, знайома з дитинства «цвітна капуста» зі світлим стеблом і біло-молочними шапочками квітів. Останнім часом, все частіше
Чебуреки вперше почали створювати для своїх сімей тюркські, а також монгольські народи. Поступово рецепти перекочували в інші країни і набули особливого поширення.
Лавашем називають одну з різновидів випічки, яка в багатьох країнах служить прекрасною заміною хліба. При цьому рецепти цієї страви мають певні відмінності – це залежить від
У маракуйю закохається кожен, хто, відвідавши тропічні країни, спробує цей зрілий плід. Приємне поєднання кисло-солодкого смаку з екзотичними нотками нікого не залишить
Людство використовує базилік в кулінарії і медицині вже багато століть. Батьківщиною його вважається Азія, а саме — Іран і деякі райони Індії. В Індії, наприклад, він взагалі
Ізюм — один з найцінніших сухофруктів, адже після висушування винограду його корисні властивості в кілька разів примножуються. В даному продукті багато вітамінів, мікро - і
«Китайський агрус» — ворсистий плід коричневого кольору з зеленою м'якоттю всередині, всіяною в середині чорними дрібними зернятками. За смаком нагадує нашу полуницю, а
Їжа відіграє важливу роль у нашому житті. Для того, щоб їжа приносила максимальну користь для нашого здоров'я, потрібно дуже уважно ставитися до її вибору і приготування.
Млинці є традиційною російською стравою. Млинцями можна нагодувати цілу сім'ю, поставити їх на святковий стіл, порадувати нежданих гостей. Існує безліч варіантів