
Багато звикли, готуючи вечерю, обсмажувати курятину на сковорідці, за бажанням додаючи овочі. Запікання курячих частин також сподобалось господиням. Звичною справою став

Стожки можна назвати альтернативою звичним котлет, правда готуються вони простіше, а виглядають ефектніше, і можуть стати справжнім святковим блюдом. Воно радує своїм

Макаронна запіканка – просте у приготуванні, але водночас вишукане блюдо, яке підійде до будь-якого столу і сподобається як дорослим, так і дітям. Мультиварка ж зробить

Буряк у нас якось прийнято використовувати тільки для борщу, вінегрету і салату «Оселедець під шубою», хоча це прекрасний самостійний продукт, з якого можна зробити чимало

Тушкувати капусту можна з різними інгредієнтами. Наприклад, з морквою, цибулею, помідорами і м'якоттю яловичини. Дуже добре підходить рис. Білокачанна капуста тушкована з

Кожен будинок стає затишним, коли наповнюється ароматом солодкого домашньої випічки. Особливо коли це солодкі булочки з джемом! Спекти здобу можна безліччю різних

Макаронні вироби равіолі є одним з варіантів пасти і належать до традиційної кухні Італії, батьківщини спагетті і піци. Їх готують із щільного, тонко розкачаного тіста і самих

Традиційне блюдо східної кухні — плов — вже давно прижилося в меню багатьох російських сімей. Правда, готують його по-різному, відступаючи від його первісного рецепта. Та й

Спочатку котлетою називався пожаренный шматок м'яса зі спеціями, але сьогодні – це маленький биточек з меленого м'яса або крупи. Рецепти котлет з картоплі та різних круп

У багатьох, при одній тільки думці про лазіння, відразу починають текти слинки. Яке ж це смачне і ситне блюдо, просто не передати словами. Її обов'язково потрібно приготувати.

Макарони по-флотськи – простий рецепт, який став класикою в російській кухні і часто використовується господинями. Свою популярність страва отримала багато в чому завдяки

Котлети з лука — звучить трохи дивно, правда? Але вони таки існують. Це дійсно блюдо, основу якого становить цибуля – корисний коренеплід. Але переживати не варто, так як серед

Серед кулінарних шедеврів середньоазіатської кухні особливо виділяється плов. Під цією назвою розуміють страви переважно з рису, виготовлені за особливою технологією.

Курка – продукт простий, смачний і корисний. З курячого філе можна приготувати величезну різноманітність смачних страв на будь-який смак, але гуляш є найпопулярнішим. Гуляш

Ароматний омлет із зеленню універсальний! Таке блюдо підійде і в якості сніданку, і в якості обіду, і як дуже ситного денного перекусу. Кажуть, ввечері яйця краще не їсти,

Приготування складних гарнірів набирає велику популярність. Їх подають не тільки з м'ясом і рибою, але і як окремі страви. Приємно урізноманітнити меню вміють хороші

Вперше з дерунами європейські країни познайомилися в 30-х роках XIX століття, коли в книзі відомого польського кулінара Я. Шытлера був опублікований їх рецепт. З тих пір це

Справжній рецепт дерунів не включає в свій склад борошно. Правильна назва драніков з мукою — картопляні оладки. Всі наведені рецепти в цій статті будуть виключати

В даний час горохове пюре багато вже майже забули і зовсім рідко готують. А даремно. Це споконвічно російське частування володіє великою кількістю поживних речовин і

Спагетті за італійським рецептом «алла Карбонара» – один з найбільш знаменитих і улюблених способів приготування італійської пасти. Перші згадки про нього з'явилися в

Борошно Блинная зовсім недавно з'явилася на прилавках, але швидко знайшла популярність у господинь. Вона спрощує процес приготування млинців, так як все найнеобхідніше в

Тефтелі – це ситне друге блюдо, яке часто подають до різних гарнірів – каш, пюре з картоплі. Але без підливи вони виходять досить сухими і не такими соковитими. Тому обов'язково

Напевно, у вас вже точно не один рецепт перевіреного тіста, яке підійде для пельменів і вареників. Але ми вирішили внести трохи різноманітності і запропонувати вам щось

Рис з креветками відноситься до тайської кухні. Саме там подібні страви їдять на сніданок, обід і вечерю. Найчастіше для приготування використовують спеціальний клейкий рис

Дана страва має дуже велику історію. Його рецепт придумали ще в далекій давнині. Готували його виключно кухаря на морських судах. Так як морський шлях був дуже далеким і довгим,

Саме цей вид м'яса є фаворитом серед гурманів. Соковиті рулети, наповнені різними інгредієнтами, зведуть з розуму вас одним лише своїм зовнішнім виглядом. Рецепт рулету з

Ви коли-небудь пробували досконалість? Гурмани світу зрозуміють, що мова неодмінно піде про класичної італійської лазіння. На сьогоднішній момент приготування цієї

Печеня по-домашньому в горщиках – це ситне блюдо, яке буде відмінним варіантом для основного блюда на новорічні свята. Оскільки все готується в горщиках, всі овочі, м'ясо

Все частіше більшість господинь віддають перевагу тушкованої капусти. І це не дивно! Капуста добре поєднується з будь-яким м'ясом, овочами, спеціями: страва виходить

Італійська кухня славиться тонкістю смаку, буйством фарб і феєричними ароматами. Основні інгредієнти – стиглі плоди, різноманітні сири, дарунки моря, екзотичні спеції,

Складно уявити свій раціон без такого корисного овоча, як морква. Її додають в супи та другі страви, але мало хто знає, що з моркви можна робити і самостійні страви. Наприклад,

Багатьом досвідченим господиням здасться, що ця стаття не для них. Що може бути такого складного в приготуванні пюре з картоплі? Перетертий картоплю з молоком або вершковим

Відварені спагетті з м'ясним, овочевим або томатним доповненням – це найхитріше і швидке, що можна тільки вигадати в кулінарії. Блюдо прийшло до нас з далекої Італії і так само,

Гречка з печерицями — дуже просте, але при цьому смачне блюдо. Його нескладно приготувати навіть новачкові. Якщо ви любите гриби, то можете приступати хоч відразу. Крім них,

Саме просте і смачне блюдо — печінка з картоплею. Сьогодні його можна приготувати не тільки в сковорідці і печі, але і в мультиварці. Одні з самих смачних і цікавих рецептів цього

Картопляне пюре, золотисті рум'яні котлети і кілька солоних огірків – ідеальне блюдо на обід. Варто трохи змінити текстуру та рецептури фаршу, як звичні м'ясні «колобки»

Рибні котлети можна приготувати з будь-якої риби, бажано при цьому, щоб вона все ж мала мало кісток і більше м'яса. Найчастіше для цього використовують морську або океанську

Удон — плоска тонка локшина з пшеничного борошна, є однією з найпопулярніших в китайській кухні різновидів макаронних виробів. Найчастіше з неї готують другі страви з

Соковита і ніжна індичка – смачна альтернатива будь-якого м'яса. А ще її дуже люблять ті, хто сидить на дієті. Вона привносить овочів свій особливий смак і деяку м'якість з-за

Квасоля по праву вважається ситним продуктом, який знайшов своє місце в багатьох страв. Але найбільш смачною ця бобова культура виходить в поєднанні з фаршем. Простий рецепт

В Італії словом «паста» позначаються всі макаронні вироби. Термін буквально означає «тісто» і може являти собою трубочки різної довжини і товщини. Цим же словом називають

Легко зрозуміти з назви, що гуляш по-угорськи родом з Угорщини. «Гуляш» в перекладі з мови угорців означає «пастух». Справа в тому, що спочатку гуляш готували пастухи з

Риба Хе — це універсальне блюдо, яке можна з'їсти в колі сім'ї, так і поставити на стіл під час свята. Гості здивуються вашим кулінарним талантам, адже рибне блюдо має пікантний,

По суті це правда. Пиріг з ковбасою і сиром – це більш складна варіація гарячого закритого бутерброда. Смачне, ситне, апетитно пахне і виглядає блюдо домашньої кухні, яка

Крилатий вислів «самий цимус» знайоме багатьом. Використовуючи цю словоформу в буденному вжитку, людина тим самим вказує на саму суть предмета, на самий смак. Але мало хто

Яловичина – продукт, який містить велику кількість вітамінів і корисних мікроелементів, збагачують кров, що зміцнюють імунну систему. М'ясо в міру жирне, тому

Млинці вважаються десертом, який готується дуже просто і швидко. Для приготування цих ласощів, яке однаково люблять і дорослі, і діти, є різноманітні рецепти. Деякі з них

Ніжному цукіні часто віддають перевагу перед кабачками. Він менше, акуратніше, соковитіше. Однак при смаженні втрачає свої корисні і смакові якості. Рішення є! Можна просто

Кабачки відмінно поєднуються з м'ясом, овочами, макаронами, сиром, сметаною і йогуртом. Цей овоч можна їсти сирим, варити, фарширувати, тушкувати, запікати і додавати в