Другі страви

Страви з яєць традиційно куховарять, щоб поснідати. Підставою цього є калорійність даного інгредієнта, високий вміст вітамінів і швидкість виготовлення. Для поліпшення
Спочатку котлетою називався пожаренный шматок м'яса зі спеціями, але сьогодні – це маленький биточек з меленого м'яса або крупи. Рецепти котлет з картоплі та різних круп
Кожен будинок стає затишним, коли наповнюється ароматом солодкого домашньої випічки. Особливо коли це солодкі булочки з джемом! Спекти здобу можна безліччю різних
Стожки можна назвати альтернативою звичним котлет, правда готуються вони простіше, а виглядають ефектніше, і можуть стати справжнім святковим блюдом. Воно радує своїм
Тушкувати капусту можна з різними інгредієнтами. Наприклад, з морквою, цибулею, помідорами і м'якоттю яловичини. Дуже добре підходить рис. Білокачанна капуста тушкована з
Справжній рецепт дерунів не включає в свій склад борошно. Правильна назва драніков з мукою — картопляні оладки. Всі наведені рецепти в цій статті будуть виключати
Серед кулінарних шедеврів середньоазіатської кухні особливо виділяється плов. Під цією назвою розуміють страви переважно з рису, виготовлені за особливою технологією.
Буряк у нас якось прийнято використовувати тільки для борщу, вінегрету і салату «Оселедець під шубою», хоча це прекрасний самостійний продукт, з якого можна зробити чимало
Макаронні вироби равіолі є одним з варіантів пасти і належать до традиційної кухні Італії, батьківщини спагетті і піци. Їх готують із щільного, тонко розкачаного тіста і самих
Приготування складних гарнірів набирає велику популярність. Їх подають не тільки з м'ясом і рибою, але і як окремі страви. Приємно урізноманітнити меню вміють хороші
Вперше з дерунами європейські країни познайомилися в 30-х роках XIX століття, коли в книзі відомого польського кулінара Я. Шытлера був опублікований їх рецепт. З тих пір це
Курка – продукт простий, смачний і корисний. З курячого філе можна приготувати величезну різноманітність смачних страв на будь-який смак, але гуляш є найпопулярнішим. Гуляш
В даний час горохове пюре багато вже майже забули і зовсім рідко готують. А даремно. Це споконвічно російське частування володіє великою кількістю поживних речовин і
Котлети з лука — звучить трохи дивно, правда? Але вони таки існують. Це дійсно блюдо, основу якого становить цибуля – корисний коренеплід. Але переживати не варто, так як серед
Найкращі страви з макаронів родом із сонячної Італії. Що може бути смачніше і ситніше перемеленого яловичого м'яса під соковитим ароматним соусом разом з дитинства улюбленою
Тефтелі – це ситне друге блюдо, яке часто подають до різних гарнірів – каш, пюре з картоплі. Але без підливи вони виходять досить сухими і не такими соковитими. Тому обов'язково
Рис з креветками відноситься до тайської кухні. Саме там подібні страви їдять на сніданок, обід і вечерю. Найчастіше для приготування використовують спеціальний клейкий рис
Макарони по-флотськи – простий рецепт, який став класикою в російській кухні і часто використовується господинями. Свою популярність страва отримала багато в чому завдяки
Напевно, у вас вже точно не один рецепт перевіреного тіста, яке підійде для пельменів і вареників. Але ми вирішили внести трохи різноманітності і запропонувати вам щось
Борошно Блинная зовсім недавно з'явилася на прилавках, але швидко знайшла популярність у господинь. Вона спрощує процес приготування млинців, так як все найнеобхідніше в
Спагетті за італійським рецептом «алла Карбонара» – один з найбільш знаменитих і улюблених способів приготування італійської пасти. Перші згадки про нього з'явилися в
Макаронна запіканка – просте у приготуванні, але водночас вишукане блюдо, яке підійде до будь-якого столу і сподобається як дорослим, так і дітям. Мультиварка ж зробить
Ви коли-небудь пробували досконалість? Гурмани світу зрозуміють, що мова неодмінно піде про класичної італійської лазіння. На сьогоднішній момент приготування цієї
Ароматний омлет із зеленню універсальний! Таке блюдо підійде і в якості сніданку, і в якості обіду, і як дуже ситного денного перекусу. Кажуть, ввечері яйця краще не їсти,
Дана страва має дуже велику історію. Його рецепт придумали ще в далекій давнині. Готували його виключно кухаря на морських судах. Так як морський шлях був дуже далеким і довгим,
Традиційне блюдо східної кухні — плов — вже давно прижилося в меню багатьох російських сімей. Правда, готують його по-різному, відступаючи від його первісного рецепта. Та й
Відварені спагетті з м'ясним, овочевим або томатним доповненням – це найхитріше і швидке, що можна тільки вигадати в кулінарії. Блюдо прийшло до нас з далекої Італії і так само,
Саме цей вид м'яса є фаворитом серед гурманів. Соковиті рулети, наповнені різними інгредієнтами, зведуть з розуму вас одним лише своїм зовнішнім виглядом. Рецепт рулету з
Багатьом досвідченим господиням здасться, що ця стаття не для них. Що може бути такого складного в приготуванні пюре з картоплі? Перетертий картоплю з молоком або вершковим
Ніжному цукіні часто віддають перевагу перед кабачками. Він менше, акуратніше, соковитіше. Однак при смаженні втрачає свої корисні і смакові якості. Рішення є! Можна просто
Печеня по-домашньому в горщиках – це ситне блюдо, яке буде відмінним варіантом для основного блюда на новорічні свята. Оскільки все готується в горщиках, всі овочі, м'ясо
Рибні котлети можна приготувати з будь-якої риби, бажано при цьому, щоб вона все ж мала мало кісток і більше м'яса. Найчастіше для цього використовують морську або океанську
Соковита і ніжна індичка – смачна альтернатива будь-якого м'яса. А ще її дуже люблять ті, хто сидить на дієті. Вона привносить овочів свій особливий смак і деяку м'якість з-за
Квасоля по праву вважається ситним продуктом, який знайшов своє місце в багатьох страв. Але найбільш смачною ця бобова культура виходить в поєднанні з фаршем. Простий рецепт
Складно уявити свій раціон без такого корисного овоча, як морква. Її додають в супи та другі страви, але мало хто знає, що з моркви можна робити і самостійні страви. Наприклад,
Саме просте і смачне блюдо — печінка з картоплею. Сьогодні його можна приготувати не тільки в сковорідці і печі, але і в мультиварці. Одні з самих смачних і цікавих рецептів цього
Картопляне пюре, золотисті рум'яні котлети і кілька солоних огірків – ідеальне блюдо на обід. Варто трохи змінити текстуру та рецептури фаршу, як звичні м'ясні «колобки»
По суті це правда. Пиріг з ковбасою і сиром – це більш складна варіація гарячого закритого бутерброда. Смачне, ситне, апетитно пахне і виглядає блюдо домашньої кухні, яка
Удон — плоска тонка локшина з пшеничного борошна, є однією з найпопулярніших в китайській кухні різновидів макаронних виробів. Найчастіше з неї готують другі страви з
Яловичина – продукт, який містить велику кількість вітамінів і корисних мікроелементів, збагачують кров, що зміцнюють імунну систему. М'ясо в міру жирне, тому
В Італії словом «паста» позначаються всі макаронні вироби. Термін буквально означає «тісто» і може являти собою трубочки різної довжини і товщини. Цим же словом називають
Гречка з печерицями — дуже просте, але при цьому смачне блюдо. Його нескладно приготувати навіть новачкові. Якщо ви любите гриби, то можете приступати хоч відразу. Крім них,
Кабачки відмінно поєднуються з м'ясом, овочами, макаронами, сиром, сметаною і йогуртом. Цей овоч можна їсти сирим, варити, фарширувати, тушкувати, запікати і додавати в
Млинці вважаються десертом, який готується дуже просто і швидко. Для приготування цих ласощів, яке однаково люблять і дорослі, і діти, є різноманітні рецепти. Деякі з них
Легко зрозуміти з назви, що гуляш по-угорськи родом з Угорщини. «Гуляш» в перекладі з мови угорців означає «пастух». Справа в тому, що спочатку гуляш готували пастухи з
Італійська кухня славиться тонкістю смаку, буйством фарб і феєричними ароматами. Основні інгредієнти – стиглі плоди, різноманітні сири, дарунки моря, екзотичні спеції,
Риба Хе — це універсальне блюдо, яке можна з'їсти в колі сім'ї, так і поставити на стіл під час свята. Гості здивуються вашим кулінарним талантам, адже рибне блюдо має пікантний,
Виготовлення булгуру з пшениці відбувається шляхом пропарювання та її дроблення зерен. У крупі міститься багато клітковини, позитивно впливає на травлення. Навіть
Все частіше більшість господинь віддають перевагу тушкованої капусти. І це не дивно! Капуста добре поєднується з будь-яким м'ясом, овочами, спеціями: страва виходить
Жульєн міцно увійшов у нашу кухню. Зазвичай його готують в духовці, але не всі плити передбачають духова шафа. Для цього були винайдені рецепти жульєна на сковороді – досить