Другі страви

Картоплю в начинку вареників кладуть у двох видах: відварну і сиру. У другому варіанті хоч і збільшується час варіння, але скорочується загальний час приготування, оскільки
Про ліниві вареники і голубці знають багато, а ось ліниві пельмені відомі не всім. Почувши назву рецепта, можна подумати: чому їх так назвали? Відповідь проста: це блюдо
Ці ковбаски настільки смачні, що до них і пиво не потрібно! За різними рецептами ви отримаєте абсолютно різні з виду виробу, різні за смаком і ароматом. Покроковий рецепт
Тушкована капуста з куркою є досить поширеною стравою. З появою мультиварок на кухнях всіх хазяєчок кухарювати стало набагато зручніше і цікавіше. Тушкована капуста,
Для мантів існує багато соусів, які їх роблять більш соковитими, відтіняють смак начинки. Представляємо добірку цікавих рецептів. Класичний рецепт Інгредієнти Кількість
Незвично? Смачно і ситно? Оригінально? Так, так і ще раз так! Індичка з ананасами — це саме те, що ви так довго шукали. Зараз всі намагаються готувати те, що ще не бачив світ.
Картопляна запіканка відноситься до розряду швидких в приготуванні, економічних і ситних страв, таких як піца або гамбургери. У приготуванні використовують сиру і варену
Хто не любить їсти вареники? Їх апетитний смак знайомий з дитинства. Як же зробити це ароматне і смачне блюдо в пост — розповімо далі. Рецепт класичного пісного тіста
Коли набридає одноманітність у повсякденному меню, хочеться зробити щось незвичайне і смачне. Наприклад, можна приготувати не тільки печеня або тушкована картопля з
Дуже апетитне блюдо – добре просмажений, ароматний шашличок, що тане в роті. Секрет – правильний маринад, без якого неможливо отримати смачну страву. Ті щасливці, яким
Кухня татарського народу відома особливими культурними традиціями, коріння яких йдуть углиб століть. У національній кухні відбилося багатство татарської етнічної
Для приготування котлет використовують філе грудки і стегна. М'ясо з стегна більш жирне, тому котлети будуть соковитими без зайвих добавок. У біле м'ясо грудки треба
Червоне вино використовують для соусів або маринадів, але в обох випадках варто купувати хороший і якісний алкоголь, оскільки дешевий портвейн тільки зіпсує блюдо.
В народі по-різному пояснювали назву смачних курячих котлет з хрусткою скоринкою і ніжним вершковим соусом всередині. Хтось пов'язує назву котлет з великим російським
Досить поширеним і популярним макаронним виробам вважаються спагетті, смак яких прийнято доповнювати різними підливами, кетчупом і соусами. Найбільш ароматним, чудово
Кулінарам так і не вдалося однозначно визначитися, до перших чи других страв віднести спекотне, але те, що його можна однозначно віднести до смачних страв, з цим погодяться
Ми звикли, що якщо котлети, то обов'язково з м'яса. Готовий фарш з магазину або приготовлений вдома – неважливо, але м'ясо в будь-якому випадку. А ось і ні! Сьогодні ми будемо
Найчастіше цвітну капусту обсмажують у збитих яйцях. Тим не менш дуже смачним виходить цей овоч, приготований в сухарях. Про те, як приготувати такі подібні страви, розказано
Яловичину частіше вживають в їжу люди, більш відповідально ставляться до свого раціону, завдяки корисним властивостям. Це м'ясо маринують і запікають цілісним шматком в
Яловичину господині готують не так часто, як курку, свинину або індичку, оскільки зробити її смачною досить важко. Часто гуляш виходить жорстким, сухим і недостатньо
Для кабачків можна підібрати будь-яку начинку. Це може бути і м'ясної жирний фарш, і дієтична курка. Також можна використовувати шинку або гриби. Дуже часто готуються
Біляші – це м'ясні пиріжки родом з Казані. Зазвичай їх смажать в сотейнику з використанням соняшникової олії і начиняють кількома видами фаршу, але існують варіанти
Одним із специфічних і особливих за смаком продуктів, які використовуються не у всіх блюдах, вважаються сушені гриби. Вони не втрачають своїх корисних якостей під час
Для всіх любителів яєць і цвітної капусти ми підібрали 5 рецептів омлетів, які робляться просто, при цьому виходять смачними та оригінальними. Готуємо на сковороді
Запіканка з макаронів — це просте блюдо, але в той же час дуже ситна. Здавалося б, в складі присутні такі прості компоненти – макарони і яйця, але в підсумку можна отримати
Вареники – це найчастіше з картопляним пюре або грибами. Але якщо хочеться чогось солодкого, то сьогодні ви за адресою. Ми готуємо солодкі ліниві вареники з манної крупи і сиру.
Страви китайської кухні завжди зачаровують своїм яскравим смаком і ароматом. Багато звикли, що різні китайські страви подають у багатьох ресторанах і кафе китайської кухні,
Ви обов'язково повинні спробувати цю незвичайну закуску. Це дуже смачно і незвично і цікаво. Якщо, до речі, з'їсти десяток восьминіжок, то вийде вже не просто закуска, а
Щільний сніданок або ситний обідній перекус з сосисок в клярі може стати не тільки самим основним прийомом їжі за день, але і відмінним способом порадувати рідних за сімейним
Досвідчена господиня знає, як з невеликого шматка яловичини приготувати смачне блюдо для всієї родини. Новачки, навпаки, бояться братися за рецепти з цим примхливим м'ясом,
З тисячі рецептів пасти овочеві – одні з найулюбленіших. Вони легкі, швидко готуються і яскраво виглядають на столі. Ніжні кабачки в поєднанні з іншими овочами та макаронами –
Якщо ви ніколи не пробували лазанью, то ось прямо зараз ви просто зобов'язані взятися за готування. Це неймовірно яскраве блюдо, смачне і таке незабутнє! У нього неможливо не
Пад Тай – це назва кількох видів традиційних для тайської кухні страв, які об'єднує спосіб приготування локшини: її обсмажують в глибокій сковороді зі спеціальним соусом.
З курячого м'яса можна зробити різні смачні страви, які скрасять ваше повсякденне меню. М'ясо птиці можна запікати з овочами, додавати в салати, різні супи та інші відмінні
Поява пельменів у вітчизняній кулінарії пов'язують з Сибірським трактом, що проходив через Удмуртії, де каторжани і конвоювали їх козаки перейняли їх у місцевого населення.
Обсмажені до золотистої скоринки картопляні коржі по-білоруськи – чаклуни. Їх готують з різними начинками – зі свининою, куркою, яловичиною. Білоруські чаклуни зі свининою
У вас в надрах холодильника загубився і вистояв практично до закінчення терміну придатності кефір. Що з ним робити? Не викидати, з нього можна спекти смачні домашні кексики,
Незвичайна гречана локшина – улюблениця японців. А тепер її полюбили і в пострадянських країнах. Приготувати його можна досить швидко. Головна умова – велика і глибока
У класичному варіанті базовими інгредієнтами омлету є молоко і яйця. За бажанням їх можна розбавляти подрібненим м'ясом, зеленню і овочами. У деяких рецептах пропонується
Картопля з фаршем в мультиварці – відмінне меню для дитячого столу. Малюки ще не можуть добре пережовувати шматки м'яса, тому фарш краще підійде в якості основи страви.
Смачно приготувати, здивувати, нагодувати близьких і рідних часом стає нелегким завданням. Експерименти на кухні призвели до оновлення багатьох класичних страв,
Макарони – максимально проста і класична страва. Складно такий куховарством когось здивувати. Але варто їх приготувати зі свинячим м'ясом, додати соус і вийде блюдо, гідне
Якщо вам вже порядком набридли звичайні частування, наприклад, картопля відварна або картопляне пюре, то варто задуматися про різноманітність свого щоденного меню. Адже з
Гуляш з яловичого м'яса багатьом знайомий ще з дитинства. Це ситне блюдо з прекрасним ароматом, який підходить до будь гарнірів. Яловичина після приготування виходить
Багато господині в процесі готування віддають перевагу їжі, яка готується максимально швидко. До неї належать поширені й улюблені багатьма людьми ліниві вареники. Їх ще
Як готувати смачне різотто, які його варіації існують, а також поради від професійних кухарів – все це ви дізнаєтеся з нашої статті про одну з кращих страв жителів Північної
Таке просте і всім знайоме блюдо, як макарони з фаршем, можна приготувати кількома способами, і кожен раз воно буде ситним, смачним, а головне, швидким і простим в
У багатьох, при одній тільки думці про лазіння, відразу починають текти слинки. Яке ж це смачне і ситне блюдо, просто не передати словами. Її обов'язково потрібно приготувати.
Багато звикли, готуючи вечерю, обсмажувати курятину на сковорідці, за бажанням додаючи овочі. Запікання курячих частин також сподобалось господиням. Звичною справою став
Страви з яєць традиційно куховарять, щоб поснідати. Підставою цього є калорійність даного інгредієнта, високий вміст вітамінів і швидкість виготовлення. Для поліпшення